19a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català

posted in: Notícies | 0
Fotografia: APPEC

Ahir, 27 de juny, els professionals de les publicacions en català van poder gaudir d’una nova edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català. Aquest esdeveniment, que organitza l’APPEC editors de revistes i digitals, té com a objectiu posar en valor la tasca de les publicacions dels Països Catalans. I ho fa atorgant diferents premis en diverses categories.

Aquest any, els premis s’han concedit a les publicacions següents: Sàpiens, com a millor revista; el Diari de Sabadell, com a millor publicació de premsa, i el digital cultural bonart.cat, com a millor publicació digital. A més, s’ha distingit la trajectòria de dues revistes amb aniversaris assenyalats: RE (25 anys) i Ressò (50 anys).

A la Nit de les Revistes i la Premsa en Català també hi va haver un reconeixement a la feina de les publicacions infantils en català amb la menció especial a la revista Cocoter.

Com és habitual, durant l’esdeveniment es van concedir tres premis més en els àmbits de la comunicació, la cultura i la societat. Vicent Sanchis i Saül Gordillo, directors de TV3 i Catalunya Ràdio, van guanyar ex-aequo el premi de Comunicació; l’actriu i pallassa Pepa Plana, el de Cultura, i el periodista i escriptor britànic John Carlin, el de Societat.

Finalment, es van descobrir quines eren les millors portades de revista i de premsa de l’any 2018. Durant les setmanes anteriors, el públic havia pogut triar les portades finalistes de cada categoria a través d’una votació en línia. En una segona fase, els assistents a la Nit van decidir les guanyadores: D’estil, com a portada de revista, i el 855, com a portada de premsa.

Des de Cavall Fort volem felicitar tots els guardonats!