Amors de pel·lícula

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1313-1314

 

Sant Jordi, sentiments a flor de pell, amors de cinema; oh, l’amor de la gran pantalla! Com ens agradaria, viure històries romàntiques així! Però també hi ha enamorats de pel·lícula que, pobrissons, no tenen precisament un final de cine…

 

AMORS IMPOSSIBLES

Lectors, comencem amb algunes històries tristes: enamorats que no hi ha manera que acabin junts. L’amor és immens però els amants, alguns de mons diferents, s’han de separar…

 

 

Titanic

La pel·lícula que narra un dels grans naufragis de la història, també ens explica un dels grans naufragis amorosos… En Jack i la Rose s’enamoren bojament a bord del vaixell Titanic, però, ai, són de classes socials diferents i el seu amor és complicat. I més encara si el vaixell s’enfonsa en ple oceà Atlàntic!

 

 

 

 

Casablanca

Durant la Segona Guerra Mundial, en Rick i l’Ilsa s’enamoren a París; ella creu que el seu marit ha mort a la guerra però resulta que encara és viu. A Casablanca, una ciutat africana, en Rick es retroba amb l’Ilsa… i el seu marit! I en Rick, a contracor, els ajuda a fugir cap a un lloc segur. Els enamorats s’acomiaden amb un “Sempre ens quedarà París” que ha passat a la història.

 

 

 

 

La núvia cadàver

Víctor i Victòria s’han de casar perquè els seus pares ho han decidit. I, oh quina sort, s’agraden molt! Però el destí farà que, per accident, Víctor es casi amb una altra noia, l’Emily: una núvia morta! Ella se n’enamora bojament i se l’emporta al món dels morts, però Víctor està enamorat de Victòria… La història acabarà molt bé per a uns i no tan bé per a altres, ja siguin vius o morts!

 

 

 

AMORS QUE SEMBLEN IMPOSSIBLES

No feu aquesta cara de pena, que ara us parlarem de dues històries que acaben bé. Els protagonistes d’aquestes pel·lícules també pertanyen a mons mooooolt diferents i tot fa pensar que ni s’agradaran ni s’entendran. Però l’amor no té fronteres…

 

 

Grease

La Sandy i en Danny es coneixen un estiu i s’enamoren. I, casualment, el curs següent es troben al mateix institut! Ella és una estudiant de bona família i ell, un fatxenda, cap d’una colla de pinxos. De cap manera els seus amics no poden saber que encara està enamorat de la Sandy, la noieta de casa bona…!

 

 

 

Shrek

L’Shrek, un ogre lleig, ronyós, pudent i rondinaire, accepta un tracte: rescatar la Fiona, una princesa bonica, polida, perfumada i geniüda, tancada en un castell, a canvi de mantenir el pantà on viu. El rescat, un pur tràmit, fa que ell i la princesa es coneguin, connectin i s’acabin enamorant. Però, és clar, ell és un ogre i ella una princesa… o no?

 

 

 

 

Ho voleu escoltar?
La majoria de pel·lícules d’amor tenen un tema musical que fa referència als enamorats. Aquí podeu sentir els d’aquestes pel·lícules; segur que us sonen!

 

Text: EUGÈNIA MORER
Il·lustració: MERCÈ CANALS