Anem de colònies!

posted in: El Tatano | 0
El Tatano 161
La finestra

 

 

Segur que ben aviat aniràs uns dies de colònies amb l’escola o amb l’esplai. Potser serà la primera vegada que dorms fora de casa! Quins nervis! Al Tatano t’hem preparat alguns consells perquè marxis de colònies amb bon peu!

Fem la motxilla!

 

No t’emportis tota la casa!

Abans de començar a omplir la motxilla, prepara el que t’has d’endur. I emporta’t només el que necessites!

Tot ben marcat!

Posa el teu nom i cognom a la roba i als objectes que t’emportis. Així, si perds qualsevol cosa i algú ho troba, t’ho podrà tornar. Pensa que a les colònies sereu molts nens i nenes!

Fes-te tu la motxilla!

Si no, després no trobaràs els mitjons ni el necesser ni la cantimplora! A més, si ets tu qui ompla la motxilla, sabràs com tornar-ho a encabir tot. No cal que la facis tu sol: demana ajuda als pares.

 

Com omplir la motxilla
(i que no sembli un botifarró)

T’has fet la motxilla i t’ha quedat torta? Plena de bonys? La tens plena fins dalt i només hi has posat el sac? Aquí tens idees per a omplir la motxilla!

 

 

1. El necesser pots posar-lo entre la roba, omplint forats, o a la butxaca de dalt de tot.

2. Fes servir les butxaques dels costats per a posar-hi els objectes petits (llanterna, gorra, cantimplora, etc.).

3. Busca un lloc que estigui a mà per a posar-hi el cangur o la capelina.

4. A baix de tot posa-hi el sac de dormir i el calçat de recanvi. A sobre posa-hi el pijama i la roba.

 

Ara sí que fa goig, aquesta motxilla!

 

 

 

Parlem dels nervis d’última hora!

Ja ho tens tot a punt per a marxar de colònies. Però… què són aquests nervis a la panxa? Et fa il·lusió i a la vegada… una mica de por? Estàs content però… fet un sac de nervis?

 

 

I si m’enyoro?

Potser en algun moment trobaràs a faltar els pares o els germans, és natural. Però faràs tantes activitats que no tindràs temps per a pensar-hi! I si t’enyores una mica, recorda que les colònies són pocs dies i passen volant!

 

No sabré embolicar el sac!

No pateixis! Ningú no neix ensenyat! Hi haurà monitors que t’ajudaran i n’aprendràs. Si hi ha coses que encara no saps fer sol, com tallar la carn o cordar-te les sabates, pots demanar ajuda.

A la nit porto bolquers!

Doncs no te’ls deixis, i així podràs dormir tranquil. Hi ha molts nens a qui els passa el mateix: a la nit se’ls escapa el pipí i s’han de posar bolquers.

I si no m’adormo?

Amb tantes emocions, de vegades costa agafar el son. Però estaràs molt ben acompanyat: dormiràs en lliteres al costat dels teus amics i companys!

 

Pregunta on aniràs, quants dies seràs fora, quines activitats fareu… Així et pots fer una idea de com seran les colònies. I ja veuràs com les pors van desapareixent!

 

 

Anar de colònies és una gran aventura. Estaràs en plena natura, conviuràs amb els amics i descobriràs un munt de coses noves. Ja veuràs com t’ho passaràs d’allò més bé!

Que vagin molt bé les colònies, tataners!

 

 

Text: REDACCIÓ
Il·lustració: ALBERTO BOTELLA