Àngels Ollé, homenatjada a la 2a jornada Llum de Llull

posted in: Notícies | 0

El proper 27 de novembre se celebrarà la segona edició de Llum de Llull, una jornada que pretén posar en valor el patrimoni bibliogràfic infantil català. Aquest any ret homenatge a la pedagoga, escriptora i professora Àngels Ollé: la jornada vol reconèixer la tasca de l’Àngels com a “primera llavor en el desert cultural dels anys 60”.

Àngels Ollé va ser una mestra molt activa. Es va dedicar a l’ensenyament de la llengua catalana i va contribuir a impulsar la renovació pedagògica a Catalunya. Durant la seva trajectòria, va passar per les escoles Talitha de Barcelona i Mowgli de Reus.

Fent de mestra va trobar que no hi havia material didàctic en llengua catalana, ni tampoc lectures que permetessin als nens iniciar-se en la lectura en català. Per això va decidir crear-ne ella mateixa. Va publicar un munt de llibres infantils als anys 60, 70 i 80; algunes d’aquestes històries han estat recuperades en l’actualitat.

També va col·laborar en revistes i publicacions periòdiques; entre d’altres, Cavall Fort i El Tatano. De fet, l’Àngels va ser guionista del còmic La Ratona, dibuixat per Roser Capdevila, que va sortir a El Tatano durant uns quants anys.

L’Àngels ens va deixar el passat 1 de setembre. A Cavall Fort sempre la recordarem amb emoció i li estarem agraïts pel seu compromís amb les nostres revistes, amb la llengua catalana i amb l’educació.

La 2a. jornada Llum de Llull estarà oberta a tothom. Si esteu interessats a assistir-hi, preneu nota: la cita és el 27 de novembre a la biblioteca central Xavier Amorós de Reus.