Cavall Fort celebra seixanta anys

posted in: Notícies | 0
Cavall Fort va commemorar el seu 60è aniversari, va lliurar el Premi Cavall Fort 2021 i va presentar la renovació de la revista.
Foto: Mireia Comas

Cavall Fort va celebrar ahir al vespre el seu 60è aniversari amb un esdeveniment especial que va tenir lloc al Museu d’Història de Barcelona. Durant l’acte es va fer lliurament del Premi Cavall Fort 2021 i es va presentar la renovació de la revista per al 2022.

Mercè Canela, directora de Cavall Fort, va obrir l’acte donant la benvinguda als assistents. Va agrair la presencia d’Òmnium Cultural (que també fa 60 anys) i va tenir un record especial per a Albert Jané, que no va poder assistir a l’acte.

 

Premi Cavall Fort 2021

Durant l’acte es va fer lliurament del Premi Cavall Fort, concedit aquest any al millor recull de contes adreçats als lectors de la revista. El guanyador va ser el clarinetista i mestre de música Oriol Garcia Molsosa, que es va endur el premi amb tres històries sobre tres personatges reals vinculats a la música de diferents maneres.

Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort, va descriure els contes com a “tres petites joies”, amb ànima i molta sensibilitat. “Pep Albanell va dir que la literatura infantil és aquella que també poden llegir els adults. Aquests contes són un bon exemple d’això”.

Per la seva banda, Oriol Garcia Molsosa va explicar la seva experiència amb Cavall Fort des de petit. “Aquest premi em fa molta il·lusió perquè em recordo llegint la revista al sofà”, va assegurar. El guanyador va dir que els seus contes tenen com a punt de partida una anècdota real. L’objectiu d’aquestes històries és entretenir els lectors i, si pot ser, despertar-los la curiositat pels personatges i les obres que tracten.

Carrasco i Canela van lliurar al guanyador el premi, dotat amb 2.500 euros, i una reproducció de la portada que Joan Miró va dibuixar per al Cavall Fort número 44, publicat l’abril de 1965.

Durant l’acte també es va homenatjar Màriam Ben-Arab, guanyadora del Premi Cavall Fort 2020 en una edició especial de còmic que no es va poder celebrar en públic l’any passat per la pandèmia. Ben-Arab va recollir la seva reproducció de la portada de Joan Miró.

Ben-Arab va explicar el recorregut que ha tingut el còmic guanyador durant aquest any. “La reacció dels lectors ha sigut preciosa: molts nens i nenes demanaven si la història podia continuar”, va dir. I va avançar que l’Heura, protagonista del còmic, comptarà amb una història mensual a la revista a partir de l’any vinent.

 

Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort; Màriam Ben-Arab, guanyadora del Premi Cavall Fort 2020; Oriol Garcia Molsosa, guanyador del Premi Cavall Fort 2021; i Mercè Canela, directora de Cavall Fort. Foto: Mireia Comas

 

60 anys de Cavall Fort

Xavier Carrasco va iniciar el seu repàs a la trajectòria de Cavall Fort amb el reconeixement als seus fundadors, especialment a Albert Jané i Joaquim Carbó, que encara hi estan vinculats. “És motiu de celebració que la revista arribi als 60 anys amb la mateixa qualitat, esperit de servei i respecte als lectors que sempre”, va dir. Però, sobretot, va ressaltar que Cavall Fort té futur: “hi ha de ser, per les revistes i també pel país”.

Mònica Estruch, coordinadora de Cavall Fort, va presentar la renovació de la revista. Foto: Mireia Comas

Per la seva banda, Mercè Canela va assegurar que la millor manera de celebrar l’aniversari és donar una nova empenta a Cavall Fort, i aquest és el motiu de la renovació de la revista i altres projectes que vindran durant el proper any. A més, va voler agrair a tots els col·laboradors, element clau de la revista, la seva il·lusió i entusiasme.

Finalment, Mònica Estruch, coordinadora de Cavall Fort, va presentar la renovació de la revista duta a terme amb motiu de l’aniversari. “Renovar Cavall Fort volia dir fer l’esforç de plantejar-s’ho tot un altre cop: disseny, contingut i enfocament”, va explicar. En aquest sentit, va anunciar alguns dels canvis que començaran amb el primer número de gener: un disseny nou, seccions renovades i la incorporació dels Onze de Cavall Fort, uns personatges que aportaran humor i frescor a la revista. “Tindrem les orelles obertes per saber com reben aquests canvis els lectors”, va concloure.