El Premi Maria Rius, per a dos amics de Cavall Fort

posted in: Notícies | 0

El passat 1 d’octubre es va fer el lliurament del III Premi Maria Rius. Organitzat anualment per les llibreries Laie i La Caixa d’Eines, aquest premi té com a objectiu reconèixer un il·lustrador que, per la seva trajectòria, s’hagi convertit en un referent i hagi acostat la lectura als petits lectors.

Aquest any, el guardonat ha estat Arnal Ballester. La seva llarga trajectòria professional li ha permès treballar en molts registres, des del còmic fins al cartellisme o l’animació audiovisual. El jurat del premi ha decidit guardonar-lo pel seu “constant compromís per la dignificació de la professió” i per “la repercussió nacional i internacional de la seva obra”.

Pel que fa a la categoria d’honor, que homenatja il·lustradors que ja ens han deixat, la guardonada aquesta any ha estat Carme Peris. En el seu cas, el jurat ha volgut reconèixer el seu “llarg i intens compromís en l’àmbit de la il·lustració per a infants” i la seva “generosa dedicació al món del llibre infantil en català”.

Tant l’Arnal com la Carme han estat col·laboradors de Cavall Fort i n’han il·lustrat portades i contes. Estem contents que es reconegui la seva trajectòria amb aquest premi que, a més, porta el nom d’una altra gran col·laboradora de la nostra revista. Enhorabona!