La cultura popular entra a casa per jugar

| 0
Quan:
1 de maig de 2020 – 24 de maig de 2020 tot el dia
2020-05-01T00:00:00+02:00
2020-05-25T00:00:00+02:00

Ara teniu l’oportunitat de descobrir en família alguns jocs de la nostra cultura popular! Amb aquestes propostes podreu passar una bona estona entretinguts:

Al web Pintem Gegants trobareu plantilles per pintar, una breu història de cada personatge i una mostra per saber quins són els colors que us calen!

Pau Reig, escultor i constructor d’imatgeria festiva, us ajudarà a crear el nostre propi seguici de gegants i capgrossos en miniatura. Mireu aquest vídeo!

Al web RondallaNet trobareu contes d’arreu dels Països Catalans i de més enllà. També hi podreu veure capítols del programa de TV3 Una mà de contes, que explica faules i contes populars en català i en aranès.

També hi ha jocs en línia per als més grans! Els gegants de Girona us ofereixen trencaclosques i un joc d’empaitar mosques, com fa l’Esquivamosques, un dels capgrossos més populars de la ciutat.

L’Associació de Gegants i Cabets d’Ontinyent us regala una petita col·lecció de còmics que expliquen les aventures dels seus entremesos: l’Àliga, la Tartuga, els Gegants i els Cabets. De moment ja n’han fet tres: Fent amics!, Xe, quin invent i La Tartuga té un secret.