Ets un bon cuiner?

posted in: Cavall Fort | 0
Jo em quedo a casa!
Test

 

En saps una mica, de cuinar? T’has posat mai tot sol davant dels fogons? O no saps ni on para la cuina, a casa teva? Saps què vol dir arrebossar? O l’única tècnica culinària que coneixes és barrejar la llet amb el cacau? Fes aquest test i descobriràs, potser, el cuiner que portes dins!

 

1. Abans de cuinar…
b. Cal rentar-se els peus.
a. Cal rentar-se les mans.
c. Cal fer-se un rentat d’estómac.

2. Com es fa, un ou ferrat?
a. Es tira l’ou a la paella amb l’oli ben calent.
c. Es tira l’oli ben calent a la pica i s’hi tira l’ou.
b. Es tira l’ou a la pica un cop estigui ben calent.

3. Què necessites, per a fer una truita?
b. Un ou de Pasqua, allioli i sal de Cardona.
a. Un ou de gallina, oli i sal.
c. Una màscara antigàs, un GPS i una olla de pressió.

4. Has de fer carn arrebossada. Com t’ho fas?
b. Omples una paella de pa torrat i hi vas llançant els talls.
a. Recobreixes els talls de carn amb pa ratllat i els fregeixes.
c. No n’has sentit a parlar mai, d’aquesta mena de carn…

5. Si dius “Això és una mandonguilla”…
a. És que has vist una boleta de carn.
c. És que has sentit una cançó aragonesa.
b. És que la truita no t’ha sortit gaire bé.

6. Perquè l’arròs bullit no et quedi covat…
b. El bulls amb aigua freda, és clar!
a. El treus de l’olla abans que estigui molt cuit.
c. Abans de tirar-lo a l’olla li dius: “Vigila, no et covis, eh?”

7. Què és, un morter?
b. Una mort sobtada per consum excessiu d’allioli.
a. Un estri que serveix per a fer picades i salses.
c. Un entrepà de mortadel·la molt petit.

8. Per a què serveix, la nevera?
c. Per a obrir-la contínuament quan has d’estudiar.
b. Per a penjar els horaris de les activitats de tota la família.
a. Per a conservar els aliments.

9. Com el faries, un pollastre rostit?
c. Portaries el pollastre a la platja sense crema protectora.
b. Faries una petita foguera al balcó i hi tiraries el pollastre.
a. Untaries el pollastre de greix i el posaries al forn.

10. Què és, un bunyol?
c. La part de les olives que no t’has d’empassar.
a. Una boleta de pasta de farina amb altres ingredients, fregida.
b. El que et surt quan fas una truita.

11. Com les faries, unes patates al caliu?
c. Les embolicaries amb les bufandes de l’àvia.
a. Les posaries amb pell entre les brases calentes.
b. Les fregiries a foc viu tot cantant una havanera.

12. Si et diuen que has de gratinar els canelons…
a. Els poses al forn i en torres la part de sobre.
b. Els arrebosses, els trinxes i, després, els esferifiques.
c. Els rasques una estoneta: no sabies que els canelons tenien picors!

13. El dia que vas fer la teva primera truita…
b. Van venir els bombers a veure què era aquell fum.
a. Els pares et van felicitar i us la vau menjar per sopar.
c. Aquest dia… encara no ha arribat!

 

Publicat al Cavall Fort 1228

Text: NÚRIA FIGUERAS
Il·lustració: MONTSE FRANSOY

 

 

Resultats

Majoria de respostes c: La cuina no és el teu fort. Ni t’agrada ni t’interessa… ni saps on para! Més val que demanis ajuda si et vols fer un entrepà, no fos cas que posessis una llesca de pa entre dos trossos de formatge!

Majoria de respostes b: Tot i que t’hi esforces molt, necessites un repàs de conceptes bàsics. Confons coure amb escórrer i gratinar amb arrebossar. Però no desesperis: algun dia et sortirà una truita ben maca!

Majoria de respostes a: Enhorabona: dins teu hi ha un cuiner en potència! T’agrada posar-te darrere els fogons i saps moltes coses del món de la cuina. Es nota que fas les receptes de Cavall Fort!