Josep Vallverdú rep la Medalla d’Or de la Generalitat

posted in: Notícies | 0

La Generalitat de Catalunya ha concedit la Medalla d’Or a Josep Vallverdú per “la seva trajectòria com a narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista, especialment en el món de la literatura infantil”.

Aquest guardó, màxima distinció honorífica que atorga la Generalitat, reconeix aquelles persones “que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic”. Vallverdú ha estat honorat com a referent de les lletres catalanes amb una obra prolífica i diversificada.

I és que aquest escriptor lleidatà és un dels nostres autors de literatura infantil i juvenil més importants. La seva trajectòria literària és impressionant. Ha publicat una setantena de llibres per als més petits, però també ha escrit molta obra per adults. I ha conreat tots els gèneres: narrativa, contes, poesia, memòries, dietaris, articles de divulgació, teatre…

En Josep també ha estat part de la història de Cavall Fort. Hi va començar a col·laborar l’any 1962, al número 6 de la revista, amb el conte El clau d’or. Després d’aquesta història van venir un munt de contes més, alguns dels quals es recullen a l’obra Homes, bèsties i facècies.

Josep Vallverdú ha rebut nombrosos premis que reconeixen la qualitat de la seva obra. A part, és clar, de rebre el reconeixement més important: el del públic infantil.

Des de Cavall Fort donem l’enhorabona a en Josep per aquest nou reconeixement!