Les activitats extraescolars

posted in: El Tatano | 0
El Tatano 141
La finestra

 

 

Ja s’han acabat les vacances i aviat començaràs un nou curs. Ara és un bon moment per a pensar si, en sortir de l’escola, pots dedicar un temps a fer alguna activitat que et vingui de gust: parlem de les activitats extraescolars!
 
Parla’n amb els pares

Per a decidir si es fan activitats extraescolars o no, cal que en parlis amb els pares. Cal veure si es poden compaginar els diferents horaris de la família, si ja ets prou gran, si surts molt cansat de l’escola…

Pensa bé l’activitat que vols fer

De vegades costa molt triar una extraescolar: potser t’agraden moltíssimes coses i només pots fer una activitat! O potser et toca fer piscina per a aprendre a nedar encara que no t’agradi gaire. Val la pena que pensis quines coses t’agrada fer i que també en parlis amb els pares, que segur que et donaran bons consells.

Si pots, prova l’activitat abans

No sempre les activitats són com ens les imaginem. Per això, si pots fer un dia de prova o parlar amb algú que ja fa l’activitat, t’ajudarà a fer-te una idea més real de com és aquella extraescolar. I després podràs decidir segur si la vols fer o no.

Vols seguir com el curs passat

Si el curs passat ja feies activitats que t’agradaven, i vols continuar fent-les, no cal canviar cada any! Hi ha activitats que sempre t’aporten coses bones i, com més les fas, més n’aprens.

 

 

 

Hi ha moltes activitats diferents!

T’agrada corre, moure’t i ballar? O prefereixes dibuixar, pintar o tocar un instrument? Hi ha activitats per a tots els gustos.

Segur que a la teva escola, o al barri, o al poble, fan activitats extraescolars pensades per als més petits, com ara dansa o algun esport, o activitats musicals, o fins i tot teatre i circ! També s’organitzen activitats per a fer manualitats, per a pintar i dibuixar o per a fer ceràmica.

Què t’agradaria fer, a tu?

 

 

I SI NO FEM EXTRAESCOLARS?

Cal tenir en compte, però, que fer extraescolars de vegades també pot ser una mica cansat o que no sempre ens ve de gust.

 

 
Fas massa activitats!

Si cada dia fas una activitat diferent, i mai no tens temps per a res més, si tens tooootes les hores ocupades i notes que t’estàs atabalant, potser és que fas massa activitats. De vegades val més fer-ne menys i tenir temps lliure.

Estàs molt cansat

Quan arribes a casa no pots dir fava? Estàs tan cansat que gairebé no tens ganes de res? Potser fas massa esport, o potser has triat activitats massa mogudes, o potser necessites tenir més temps per a descansar.

No vols fer res de res

Tu no vols fer cap activitat. Ja en tens prou amb tot el que fas a l’escola i el que t’agrada és arribar a casa i jugar o muntar-te tu alguna activitat. Doncs no passa res! Però potser no vols fer res per mandra o per vergonya d’anar a un lloc on no coneixes ningú. Al principi potser ho trobes estrany, però coneixeràs gent nova i ben aviat segur que t’hi trobaràs molt a gust.

 

Fent activitats extraescolars pots passar estones molt agradables i divertides fent allò que més t’agrada. I pots aprendre coses noves, també! Però, ep!, sense cansar-te més del compte. El més important és tenir energia per a anar a escola i estones per a descansar i jugar. I, si hi ha temps i ganes, fer extraescolars!

 

Text: REDACCIÓ
Il·lustració: DANI JIMÉNEZ