Les rondalles de Cavall Fort, al Fes Ta Festa

posted in: Notícies | 0

Fes Ta Festa, el programa de ràdio de cultura popular i tradicional, també s’ha adherit a la commemoració del 60è aniversari de Cavall Fort! Durant aquest any oferirà una nova secció anomenada ‘Rondalles d’arreu del món’, coordinada per Antoni Serés, que inclourà una selecció de narracions populars breus publicades a la revista. Amb aquest espai, el programa vol homenatjar la contribució de Cavall Fort a la cultura popular.

Les rondalles seleccionades per Fes Ta Festa van ser adaptades per Albert Jané, vinculat des dels inicis a Cavall Fort, que va ser director de la revista entre 1979 i 1998. Precisament l’Albert és un dels narradors que posen veu a aquestes rondalles, juntament amb altres tres referents en la trajectòria de Cavall Fort: Teresa Duran, Joaquim Carbó i Mercè Canela.

La primera rondalla de la sèrie es va emetre en el programa 618, que podeu trobar al web de Fes Ta Festa. Es diu ‘El cec i el fanalet’ i va ser publicada l’any 1976 al Cavall Fort 345 amb il·lustració de Montserrat Brucart. En aquesta ocasió, la locució va anar a càrrec d’Albert Jané, a qui també podreu escoltar en una entrevista emesa en aquest mateix programa (la trobareu a partir del minut 34).

Moltes gràcies, Fes Ta Festa, per aquest homenatge que ens fa molt feliços!

 

Rondalles emeses: