Un Premi Maria Rius per a Cavall Fort!

posted in: Notícies | 0
Mònica Estruch, directora de Cavall Fort, recull el Premi Maria Rius d’Honor.

Que contents que estem! Ens han donat un premi que ens fa molta il·lusió: el Premi Maria Rius. Convocat per la llibreria Laie de Barcelona, aquest premi reconeix la trajectòria professional d’un il·lustrador que hagi destacat, per la categoria i qualitat de la seva feina, en el camp dels llibres infantils.

Aquest any, el guanyador del Premi Maria Rius ha estat l’il·lustrador Gusti. Per la seva banda, Cavall Fort ha rebut el guardó en la categoria d’honor “en reconeixement a una llarga trajectòria dedicada al servei dels infants i a la cultura catalana”. El jurat del premi ha valorat la tasca divulgadora i de promoció dels hàbits lectors de la nostra revista, i també haver donat sempre oportunitats als autors novells, tant il·lustradors com escriptors. De fet, el jurat reconeix Cavall Fort per “haver representat el primer lloc on molts i molts il·lustradors de diferents dècades i estils han pogut publicar la seva primera tasca professional”.

I és que són molts els il·lustradors reconeguts que han col·laborat amb Cavall Fort durant aquests 60 anys d’existència. Un d’aquests professionals va ser precisament Maria Rius, una figura molt important en la il·lustració de casa nostra i molt estimada per nosaltres. Per això ens ha fet tanta il·lusió rebre el premi que porta el seu nom.

Moltes gràcies al jurat del Premi Maria Rius i a la llibreria Laie per aquest reconeixement!