Qui és l’escriptora del Cavall Fort 1452?

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1452
Qui és?

 

La novel·la a la qual pertany el fragment que heu llegit es titula La pel·lícula de la vida i l’ha escrita Maite Carranza. És una història punyent i tendra que mostra l’esforç de l’Olívia per reconduir amb molta imaginació la vida de la seva mare i el seu germà, víctimes tots tres d’un desnonament. Una història preciosa que tots, petits i grans, hauríem de llegir perquè fa de mirall del nostre comportament davant d’una situació massa freqüent al nostre entorn.

Maite Carranza és una de les escriptores més prolífiques i reconegudes de la nostra literatura infantil i juvenil (LIJ) actual. Amb aquesta novel·la va guanyar el premi El Vaixell de Vapor, de l’editorial Cruïlla, l’any 2016. Maite Carranza ha escrit més de cinquanta novel·les infantils i juvenils, moltes de les quals han rebut també premis literaris de prestigi.

Al seu web trobareu informació de la seva espectacular trajectòria com a escriptora i també com a autora teatral, guionista de sèries i pel·lícules, i també d’una cantata.

El que potser no trobareu navegant per Internet és una primícia relacionada precisament amb la novel·la La pel·lícula de la vida. I és que se n’està preparant una pel·lícula amb stop-motion! El guió l’han escrit la mateixa Maite Carranza juntament amb la seva filla Júlia Prats, també escriptora i guionista, i la directora, productora i guionista Irene Iborra. Està previst que el rodatge comenci el proper mes de març, i la pel·lícula es dirà L’Olívia i el terratrèmol invisible.

 

Text: ANNA FITÉ
Fotografia: ARXIU MAITE CARRANZA