Qui és l’escriptor del Cavall Fort 1456?

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1456
Qui és?

 

La novel·la a la qual pertany el fragment que heu llegit es titula L’últim monstre, i el seu autor és Joan de Déu Prats. Explica la història del monstre verd i pelut del vell molí, que ja no espantava ningú. Però no pas perquè ja no fes por, sinó perquè al seu poble ja no hi vivia ningú. Si volia continuar fent de monstre, no tenia més remei que anar-se’n a viure a la ciutat. Allà es va colar en una casa i es va amagar en un armari, preparat per a ser mes terrorífic que mai.

Joan de Déu Prats és un escriptor molt reconegut de la nostra literatura infantil i juvenil actual. Ha publicat més de cent llibres per a nens i nenes i joves, i també uns quants llibres de temàtica llegendística i històrica per a adults. D’algunes novel·les seves, com per exemple Fricandó, se n’han venut més de deu mil exemplars, i moltes s’han traduït a diverses llengües, com el castellà, l’italià, el gallec, l’èuscar, el xinès, l’anglès, el coreà i el francès, i fins i tot s’ha publicat en braille.

Al seu web trobareu més informació de la seva trajectòria com a escriptor i veureu que el 2003 va guanyar el premi de recull de contes convocat per Cavall Fort. Els tres contes es titulen El poeta del vent, Fricandó i Setze contes divertits i un parell de seriosos.

Per cert que la foto de quan era petit, disfressat de romà, va ser portada d’un llibre autobiogràfic que es diu El Cel de les Paperines. És un llibre on recorda la seva infantesa, amb la televisió en blanc i negre, l’escola, l’Scalextric i els madelmans, els invents del seu pare, les primeres decepcions… Un llibre amè i amb sentit de l’humor en el qual Joan de Déu Prats comparteix amb els lectors la màgia dels primers anys de la seva vida i la progressiva descoberta del món dels adults.

 

Text: ANNA FITÉ
Fotografia: ARXIU JOAN DE DÉU PRATS