Soc actor

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1325
Minimegacracs

 

En Leon juga sovint a canviar l’expressió de la cara i tan aviat mostra tristesa com una alegria immensa o que sent molta ràbia o que acaba de veure un monstre… i aquest entrenament li serveix per a quan està davant d’una càmera o dalt l’escenari, perquè ell és… actor!

 

Fa de Pau Vilaseca a la sèrie Merlí i diu que li agrada molt l’experiència perquè “de petit era molt cinèfil i quan mirava una pel·lícula pensava que potser el bosc que veia era simplement un croma i que darrere hi havia gent que esperava sortir amb el seu vestuari, i que les maquilladores eren per allà, i que unes càmeres que no es veien estaven darrere… i jo ho volia veure per dins i saber com es feia”.

El desig es va començar a complir quan li van donar un paper de figurant en un capítol de la sèrie de TV3 Nit i dia:

 

“Em va agradar molt participar en una sèrie de televisió perquè vaig poder veure com era una gravació per dins. Em va agradar tant que vaig dir: ‘Uau! Jo vull fer això!’”

 

I es va apuntar a l’escola de teatre de la Laura Jou, al seu barri de Gràcia, on cada dissabte al matí fa dues hores d’interpretació i dues de veu: “Ens ensenyen com projectar-la, com vocalitzar perquè se t’entengui bé quan dius el text…” I al final del curs fan una representació a l’Almeria Teatre per mostrar el que han après durant l’any, “i aquí passo més nervis, perquè al cinema o a la televisió pots repetir si t’equivoques, però al teatre no!”

 

 

L’any passat, quan tenia dotze anys, va saber que buscaven un nen per a sortir a Merlí, i després de passar dos càstings i molts nervis li van donar el paper.

 

“Va ser un dels dies més especials de la meva vida perquè a sobre va coincidir que aquell dia em van donar el mòbil i em van passar tantes coses increïbles que vaig dir: ‘D’aquest dia me’n recordaré sempre!’.”

 

I un cop escollit comença una bona feina de preparació del personatge, memorització del text, proves de vestuari, lectures amb el director i el creador de la sèrie… “Per a preparar el text tinc un coach, que és l’Isaac Alcayde, que m’ha ajudat molt perquè m’ha ensenyat a dir cada frase d’una manera interpretativa diferent, per a no repetir sempre el mateix to i perquè quedi més de veritat.”

 

“Per a vocalitzar hi ha una tècnica que és posar-te un llapis entre les dents, en horitzontal, i has d’aconseguir dir la frase vocalitzant i que soni perfecta. Si aconsegueixes dir-la bé amb el llapis, segur que quan te’l treus ho dius bé.”

 

De totes les anècdotes divertides que recorda del rodatge de Merlí, sobresurt la d’una seqüència a l’hospital on el seu germà Marc el passeja pels passadissos fent piruetes en una cadira de rodes, “perquè a la sèrie representa que era hivern però ho vam gravar a ple estiu, i vaig passar molta calor perquè portava una samarreta, un jersei i una jaqueta polar, i com que anàvem fent voltes, suava com si estigués en una sauna. Però vam riure molt!”.

Aquí podreu veure l’escena de la sèrie Merlí, de TV3, de la qual ens parla en Leon:
https://www.youtube.com/watch?v=qvDFgQEv05I

 

Aquest estiu ha gravat la tercera temporada de Merlí i ara l’han triat per a sortir a la pel·lícula Superlópez, i també sortirà en un audiovisual d’una obra de teatre, i… segur que el veurem sovint, perquè té talent i sent veritable passió per aquest món de ficció i fantasia.

Molta merda, Leon! I que la teva vida sigui un bon guió a dalt i a baix de l’escenari!

 

 

Text i fotografies: ANNA FITÉ
Dibuix: ROGER ZANNI