Soc cuinera

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1383
Minimegacracs

 

La Kenza té vuit anys, i de ben petita ja passava hores mirant les fotos de les revistes de cuina i preguntava com es feien els plats. Aquell interès s’ha convertit en passió fins al punt que a quatre anys ja va crear una recepta: el cuscús negre!

 

La idea li va venir de dos plats diferents que fan les seves àvies, que són excel·lents cuineres i de qui ella està aprenent molt:

 

“La Lali, l’àvia de Barcelona, fa un arròs negre molt bo, i a la Hajja, l’àvia de Rabat (Marroc), li surt boníssim el cuscús. I un dia vaig pensar que podria fer un canvi i se’m va acudir combinar-los.”

 

Així, en barrejar els ingredients de les dues receptes i afegir-hi la tinta del calamar, li queda un cuscús negre molt original i deliciós.

També s’ha inventat altres receptes, perquè des de fa un parell d’anys, quan té una estona lliure, se’n va a la cuina i amb el que troba crea un plat nou. “Per exemple, un dia vaig agafar salsitxes de Frankfurt, pernil i formatge i ho vaig tallar en forma de peixets i vaig fer un aperitiu. O bé preparo un pastís o una macedònia o alguna cosa per a les postres del sopar.” De vegades també cuina per als amics de la família, com el Nadal passat, que van anar de convidats i va fer el sopar ella: crema de carbassa i triangles de pasta de full farcits de feta i posats al forn.

 

RECEPTA FÀCIL PROPOSADA PER LA KENZA

Gelat de iogurt i galetes

Agafeu dos iogurts i els poseu en un bol. Hi tireu llet i ho remeneu bé. A part, piqueu galetes, les tireu al bol, ho barregeu tot i ho poseu al congelador. I surt un gelat boníssim! Poden ser galetes maria o de xocolata, o com us agradin.

 

A més, practica les receptes que aprèn als cursets infantils de cuina on assisteix des del curs passat: el de sushi que va fer a l’esplai, els que fa per Nadal i a l’estiu al restaurant Semproniana de la seva cuinera preferida, l’Ada Parellada, i el del Centre Cívic del Guinardó, on va cada dijous. Aquests dos últims li agraden molt:

 

“Allà cuinem de veritat; no és allò que un cuiner prepara la recepta i els nens només s’ho miren, sinó que podem cuinar sols i tenim tots els ingredients i fem tota la recepta nosaltres seguint les indicacions que ens posen a la pissarra.”

 

 

I “als tallers de l’Ada Parellada, a més de cuinar també anem a l’hort, al mercat, a un obrador on vam fer pa, a la llotja… I soc molt feliç!”

S’ho passa tan bé cuinant que, quan a l’escola els van demanar que escrivissin un conte, ella va explicar, a través d’una nena fictícia, la seva experiència en un dels cursos de cuina que ha fet. “És que m’agrada molt aprendre receptes noves, saber com es fa cada plat. I m’encanta conèixer els ingredients, barrejar-los amb les mans, pastar, olorar les espècies… I aprendre els trucs dels cuiners, com per exemple: perquè se’t barregi bé a la paella el que estàs cuinant, has de remenar en la direcció de les agulles del rellotge i després tirar el que et queda a la cullera cap endins, perquè així queda al mig.”

La Kenza creu que tothom pot cuinar bé si ho intenta. Però recomana paciència, no voler-ho fer ràpid i, sobretot, no tenir por de provar coses noves:

 

“Ho has de provar tot, perquè pot ser que una cosa que et penses que no t’agrada, llavors resulta que quan la tastes la trobes bona.”

 

Gràcies pels consells, Kenza, i per la recepta que ens has explicat. Felicitats a la cuinera!

 

Text i fotografies: ANNA FITÉ
Dibuixos: ROGER ZANNI