Sou herois antiplàstic?

posted in: Fòrum | 26
Fòrum

 

 

 

Fa temps que els plàstics formen part de les nostres vides, però en fem servir tants que s’han convertit en un problema… Què podem fer per evitar-ho?

Ens agradaria saber què feu vosaltres per a combatre la contaminació per plàstics. Potser heu participat en iniciatives interessants: feu neteges de platges, compreu productes a granel, recicleu correctament tots els envasos, col·laboreu en campanyes de sensibilització… O potser teniu en ment alguna idea brillant per a ajudar a reduir la presència de plàstics a les nostres vides o per netejar l’entorn.

Expliqueu-nos les vostres propostes i experiències!

 

 

 

  Amb l’enviament d’aquest formulari acceptes la política de privacitat de Cavall Fort.
  Si en vols saber més, ves aquí.

  26 Responses

  1. Guerau - 10 anys

   Jo he ajudat a fer una neteja del parc del Guinardó a fons més d’una vegada i he aconseguit reduir la petjada de plàstic a l’escola.

  2. Joana - 10 anys

   A casa meva només fem servir pots de vidre i tàpers, i si hem de comprar alguna cosa en plàstic ho traspassem al vidre.

  3. Adrià - 11 anys

   Jo evito fer servir el plàstic, al supermercat fem servir bosses compostables en comptes de bosses de plàstic.

  4. Lia - 10 anys

   Hola, Cavall Fort, a mi els Reis Mags em van portar unes pinces de recollir brossa i a vegades anem a fer un tombet i la recollim. La meva tieta té molta cura amb aquestes coses. Adeu!

  5. Jana - 11 anys

   Des de fa un temps, utilitzem tàpers de vidre per posar el menjar. A més, a l’escola ens emportem cantimplora, que no només utilitzem un dia, i Boc’n Roll, que és una bosseta per embolicar el menjar. També utilitzem sabó en pastilla, que no té un envàs de plàstic i no contamina. Cada cop intentem utilitzar menys plàstic a casa!

  6. Lea - 9 anys

   Jo vaig a manifestacions contra el plàstic. També aquest cap de setmana anirem a netejar el riu. També, quan vaig al bosc amb els amics i amigues, el que trobem ho agafem.

  7. Ona - 9 anys

   A la meva escola vam fer un projecte que consistia en fabricar un mur per separar 2 espais diferents del pati (aquest any no ens podem ajuntar els grups bombolla). Vam decidir que el material que utilitzaríem seria ampolles i garrafes reciclades de plàstic que tinguéssim a casa. De tantes que en vam portar, ens en van sobrar i tot! Més de 100, en vam dur!
   Ens vam adonar que consumíem molt plàstic en tants pocs dies.
   Per no contaminar tant, ara cada dia vaig caminant a l’escola, intentem no comprar coses envasades, reciclem bosses i al meu poble fem superbé la recollida selectiva: ja fa més de 11 anys que la majoria tenim força clar l’important que és reciclar.

  8. Elisenda - 9 anys

   A casa intentem no generar residus.
   Quan anem al mercat, en comptes de demanar bosses de plàstic, portem nosaltres bosses de tela.
   M’ha apassionat el dossier!!!
   Adeu!!!

  9. Leia - 13 anys

   Hola, Cavall Fort!
   Amb els amics moltes vegades anem a Sant Mateu, una muntanya que tinc al meu poble, amb bosses i recollim tot el que trobem, a part a casa quasi no utilitzo plàstic. Us animo a tots a fer el mateix que jo! 🤗🤗

  10. Iona - 12 anys

   A mi, la contaminació em preocupa bastant. Intento comprar coses amb el mínim de plàstic possible però és molt difícil. A l’estiu la meva família i jo ens vam fer el repte de no comprar plàstic (les medicines no compten) i vam aguantar un mes!
   M’agradaria que hi haguessin més botigues a granel i no haguéssim de fer servir tant el plàstic.

  11. Clara - 8 anys

   Jo us proposo que, quan feu una festa, compreu coses reciclables, orgàniques o ecològiques (globus, serpentines, gots i plats de paper o cartró…)

  12. Karim - 8 anys

   És molt important per al medi ambient i no hem de contaminar.

  13. Tura - 10 anys

   Jo faig coses per cuidar el medi ambient i contaminar menys: l’any passat, amb la meva escola, vam participar en el Girobotica, que consistia en muntar amb material de reciclatge un robot antiplàstic. També compro menjar a granel, reciclo bosses i tiro cada cosa al contenidor que li toca. Ànims, CAVALL FORT!

  14. Irina i Alexis - 10 i 12 anys

   Sí, creiem que s’ha de recollir el plàstic que trobem.
   És molt important per al medi ambient i no hem de contaminar.
   A la nostra escola, els dimarts recollim els papers i plàstics del pati.

  15. Laura - 13 anys

   Sí, em sembla molt malament tot el que està passant amb el plàstic, ja que s’estan morint moltes espècies per culpa d’això.

  16. Bernat - 11 anys

   A l’escola vam portar tots els plàstics que consumíem durant una setmana i després vam crear escultures de plàstics amb aquelles deixalles.

  17. Arlet - 9 anys

   A la meva escola hem fet un projecte sobre el plàstic i hem vist que molta gent fa servir moltes ampolles i que un 75% de plàstics acaben el mar. A mi m’ha semblat molt interessant aquest projecte que hem estat fent a l’escola, també hem estudiat una illa que es diu l’illa dels plàstics i hem mirar un vídeo de l’InfoK molt interessant, però també em va fer una mica de pena aquella illa perquè imagineu-vos una illa en un mar però no es veu l’aigua perquè està coberta de plàstics. A unes fotos hi sortien uns cavallets de mar embolicats amb plàstics i em van fer molta pena, igual que una foca que es pensava que era un animal i s’ho va menjar. Em vaig posar molt trista, per això ara intento no gastar tants plàstics i ara ja bevem amb ampolles de vidre i l’aigua de l’aixeta.

  18. Martí - 13 anys

   Hola, soc en Martí i penso que el tema del plàstic és un tema que cal solucionar entre tots i eliminar-lo d’una vegada per totes.

   El vostre fan, Martí

   • Cavall Fort

    No pateixis, Nil! Aviat publicarem a Cavall Fort un dossier amb un munt de consells per a ser un heroi antiplàstic. 🙂

  19. Maiol - 7 anys

   Jo recullo els plàstics que hi ha al bosc perquè estigui més net perquè soc un Caçador de Trastets de Rubí. A l’escola hi vaig a peu pel bosc, i sempre porto boc’n’roll i cantimplora, així no llenço plàstics. I les mascaretes són de tela reutilitzables. És important cuidar el planeta.