Un dissabte inoblidable a La Setmana 2019

posted in: Notícies | 0
Taller de Cristina Losantos. Foto: La Setmana

Dissabte passat vam viure una jornada d’aquelles que no s’obliden. Aquell dia vam ser presents a La Setmana del Llibre en Català. En realitat, les nostres revistes i capses regal ja hi havien estat des del primer dia gràcies a l’iQuiosc de l’APPEC, però dissabte hi vam participar activament. I per partida doble!

Aquell dia, La Setmana va dedicar la seva programació al món de les revistes. Com cada any, el Dia de les Revistes i la Premsa en Català va proposar diferents activitats per a públic de totes les edats. Una de les activitats infantils programades va ser el taller ‘Dibuixem amb Cavall Fort i El Tatano, a càrrec de la il·lustradora Cristina Losantos, col·laboradora habitual de les nostres revistes. La Cristina va fer participar els nombrosos nens assistents en un joc-endevinalla al voltant dels seus dibuixos.

Dissabte també va tenir lloc l’acte de lliurament del Premi Especial de La Setmana 2019 a Cavall Fort. És la primera vegada que la Comissió Organitzadora de La Setmana atorga aquest premi. Va decidir crear-lo per tal de poder reconèixer institucions, entitats i publicacions que han fet una tasca destacada “en favor de la llengua catalana i el foment de la lectura” però que, per la seva idiosincràsia, no poden rebre el Premi Trajectòria. A partir d’ara, aquest premi es concedirà només els anys que es consideri convenient.

Joan Sala va lliurar el premi a Mercè Canela. Foto: La Setmana

Joan Sala, president de La Setmana, va explicar que la comissió havia atorgat aquest Premi Especial a Cavall Fort “per la seva tasca ininterrompuda al llarg de 58 anys de treball a favor del foment de la lectura, de la defensa del català i la consciència de país”. Sala va recordar els inicis de la revista i va assegurar que “molts vam aprendre a llegir en català amb Cavall Fort”.

Mercè Canela, directora de Cavall Fort, va ser l’encarregada de recollir el premi, una obra creada expressament per al Premi Trajectòria d’enguany per l’artista Ignasi Aballí. “Soc aquí en representació de moltíssima gent, de tots els qui han fet possible aquest llarg camí que ja s’acosta als seixanta anys”, va explicar Canela. En aquest sentit, va recordar la contribució dels fundadors de la revista, els professionals que hi treballen dia rere dia, els nombrosos col·laboradors de tota mena i els milers de subscriptors i lectors de diverses generacions. “Són tots ells, al capdavall, els qui realment han donat i continuen donant sentit a Cavall Fort.

Un munt de col·laboradors de Cavall Fort i El Tatano es van acostar a La Setmana per a acompanyar-nos aquella tarda. Després de recollir el premi, ens vam ajuntar tots per a fer una divertida foto de família.

 

Foto de la família Cavall Fort.

 

Estem molt agraïts per aquest reconeixement! I volem donar les gràcies també a tots aquells, tant col·laboradors com subscriptors i lectors, que han fet i fan possible Cavall Fort.