Adeu a Grazia Nidasio

posted in: Notícies | 0
L’Estefi, un dels personatges de Grazia Nidasio.

Estàvem a punt de canviar d’any quan ens va arribar una notícia molt trista: la nit de Nadal havia mort Grazia Nidasio, la creadora d’Estefi, un dels personatges més estimats pels lectors de Cavall Fort.

Nascuda l’any 1931, Grazia Nidasio era una gran dibuixant i una de les autores de còmic més importants d’Itàlia. Va començar la seva carrera de molt jove i va publicar sobretot a la revista infantil Il Corriere dei Piccoli. Un dels primers personatges que va crear va ser Violante, una noia amb molta empenta, que volia dedicar-se a la música rock. Les seves aventures, i les de la seva cosina Dolabella, van aparèixer al número 44 de Cavall Fort, convertides en Marta i la cosina Miquela.

Anys després, al número 600, vam descobrir l’Estefi. Era la germana petita de la Valentina, un altre dels personatges més estimats de Grazia Nidasio, i al principi només sortia a les historietes de la seva germana. Però va arribar un moment que es va convertir en protagonista principal. Acompanyada del seu inseparable gos, el Xecu, i de tota la seva família i amics, a Cavall Fort vam tenir la sort de gaudir molt de temps de les seves aventures i reflexions, plenes d’humor, d’ironia i de tendresa. Segurament tots ells avui se senten una mica orfes. Nosaltres també la trobarem a faltar.

Autoretrat de Grazia Nidasio.