Adéu a Sebastià Estradé

posted in: Notícies | 0

A Cavall Fort estem molt tristos. El dia 13 d’abril va morir Sebastià Estradé, un gran col·laborador de la nostra revista. Tenia noranta-tres anys. No fa gaire el vam anar a entrevistar a la residència on vivia des de feia uns anys i encara ens va impressionar amb la seva vitalitat i el seu esperit lluitador.
Sebastià Estradé era advocat, enginyer i escriptor, i va ser molt actiu en la defensa del medi ambient i del seu poble, Sallent, on va néixer l’any 1923. Una de les grans passions de la seva vida va ser l’astronàutica, i és en aquest aspecte que el coneixem més a Cavall Fort. Des de molt aviat hi ha començar a publicar articles i reportatges sobre els grans avenços que s’estaven fent en aquest camp.
Ell considerava que la conquesta de l’espai s’havia de fer amb finalitats pacífiques i s’havia d’utilitzar al servei del benestar de tota la humanitat. Aquesta idea, i la de la conservació del medi natural, van ser constants en la seva obra i en tots els àmbits en que va actuar.
Si el voleu conèixer una mica més, podeu llegir l’article que li va dedicar l’Albert Jané amb motiu del seu norantè aniversari (Cavall Fort 1215) i l’entrevista que li va fer l’Eugènia Morer (Cavall Fort 1269).
Des de Cavall Fort el recordarem sempre amb afecte i agraïment.