Barcelona, ciutat convidada a la FIL de Buenos Aires

posted in: Notícies | 0
Fotografia: Barcelona Ciutat Literària

Aquests dies, la literatura catalana té un protagonisme especial a Buenos Aires. I és que Barcelona és la ciutat convidada d’honor de la 45a edició de la Feria Internacional del Libro (FIL), un important esdeveniment literari que se celebra cada any a la capital argentina.

Entre el 23 d’abril i el 13 de maig, els assistents a la fira podran descobrir la importància de Barcelona com a Ciutat Literària. A més de ser escenari d’infinitat d’obres literàries, Barcelona és ciutat de naixement, residència o acollida de nombrosos escriptors, il·lustradors i traductors. També té una forta tradició editorial, és la seu d’una vintena de festivals literaris, s’hi atorguen premis destacats i disposa d’una àmplia xarxa de biblioteques.

El projecte de Barcelona Ciutat Literària a la FIL de Buenos Aires ha estat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Ramon Llull, la Generalitat de Catalunya i la Fundación El Libro, amb el suport de diferents administracions i entitats. El seu objectiu és promoure la literatura catalana a Amèrica Llatina i reforçar els llaços d’intercanvi cultural entre Barcelona i Buenos Aires. Per a això, ha preparat un seguit d’activitats (presentacions, xerrades, exposicions, taules rodones, concerts) tant a la fira com a diferents indrets de Buenos Aires. A més, ha convidat diferents autors, il·lustradors i especialistes perquè expliquin com és la Barcelona literària des de les seves perspectives professionals.

La nostra literatura infantil i juvenil també hi està representada, a la FIL de Buenos Aires. Entre els autors convidats hi trobem escriptors com Oriol Canosa, Maite Carranza, Jordi Sierra i Fabra, Gemma Lienas o Jaume Copons, i il·lustradors com Rocio Bonilla i Liliana Fortuny. D’altra banda, els assistents a la fira podran veure l’exposició “Visita Barcelona en 32 il·lustracions”, comissariada per Glòria Gorchs i Pep Molist, del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Aquesta exposició convida els espectadors a viatjar per Barcelona a través de les pàgines de llibres il·lustrats.

Cavall Fort i El Tatano també hi són presents! Les nostres revistes han viatjat fins a la FIL de Buenos Aires gràcies a l’APPEC i l’Institut Ramon Llull. Els visitants les podran trobar a l’estand de Barcelona Ciutat Literària.