Catalunya i les Illes Balears, convidades d’honor a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya

posted in: Notícies | 0

Cada primavera, a la ciutat italiana de Bolonya, s’hi fa una fira molt important. És una fira internacional dedicada al llibre infantil i s’hi troben escriptors, dibuixants, traductors i editorials de tot el món. Així s’ensenyen la feina que fan els uns als altres i, si els agrada, pot ser que es possin d’acord per a treballar junts i fer llibres i àlbums il·lustrats.

Aquest any la Fira té convidats d’honor: Catalunya i les Illes Balears! Això vol dir que, a la Fira, es donaran a conèixer els llibres que es publiquen a casa nostra i tothom que visiti la Fira podrà veure obres i il·lustracions d’autors d’aquí. Per això hi haurà una exposició amb obres de 42 joves il·lustradors catalans i balears. I molts d’aquests il·lustradors els coneixeu perquè són col·laboradors de Cavall Fort i El Tatano: Mercè Canals, Lluís Farré, Mercè Galí, Màriam Ben-Arab, Òscar Julve, Xavier Salomó, Christian Inaraja, Cristina Losantos, Sebastià Serra, Jordi Vila-Delclòs… i molts més!

A més d’espectacles de teatre i cinema en català, al centre de la ciutat de Bolonya també s’hi podrà veure una exposició amb alguns dels nostres il·lustradors més importants i significatius, com Fina Rifà, Pilarín Bayés, Francesc Rovira, Montse Ginesta…

Esperem que la Fira d’aquest any, que es farà del 3 al 6 d’abril, doni a conèixer la nostra literatura infantil més enllà de les fronteres de casa nostra!