Cavall Fort repartirà les seves revistes amb drons a diverses poblacions catalanes

posted in: Notícies | 0

A Cavall Fort estem sempre atents als últims avenços en tecnologia per a poder optimitzar l’atenció als subscriptors. Per això, hem decidit apostar per un nou sistema de transport que ens ajudarà a agilitar el repartiment de les nostres revistes als indrets més remots de la geografia catalana: el dron.

A partir de 2018, i gràcies a un acord amb Catadrons, empresa de drons líder a Catalunya, disposarem d’una petita flota de vehicles voladors no tripulats amb la qual podrem repartir Cavall Fort i El Tatano per via aèria a una vintena de poblacions. “Aquesta és una experiència pionera al nostre país. Estem molt contents que Cavall Fort hagi confiat en nosaltres per a desenvolupar-la”, ha declarat Valentí Tella, gerent de Catadrons. Per a la directora de Cavall Fort, Mercè Canela, “la il·lusió dels nostres petits subscriptors és el que més ens importa. Per ells, seríem capaços de repartir les nostres revistes amb globus”.

Catadrons ha accedit a personalitzar els drons de la flota de Cavall Fort per tal que els subscriptors de les nostres revistes els reconeguin fàcilment quan sobrevolin les seves poblacions. Així doncs, aquests petits vehicles aeris lluiran el vermell corporatiu de l’editorial i duran el timbaler dibuixat en un costat.

La implementació del sistema de repartiment amb drons començarà amb una experiència pilot de sis mesos a Sobremunt del Riutort. Un estudi previ de viabilitat elaborat per Catadrons va revelar que les condicions d’aquest petit municipi dels Pirineus (ubicació dalt d’un penya-segat, comunicació per una única carretera molt estreta i espai aeri poc transitat) el convertien en l’indret idoni per a la prova. L’alcaldessa de Sobremunt del Riutort, Cristina Dalenca, va destacar l’alegria que van sentir tots els habitants de la població quan van conèixer la notícia. “Sobretot els nens i nenes, que ja frisen per veure arribar els drons vermells de Cavall Fort”.

Aquests nens i nenes han estat, precisament, els encarregats de batejar els dos drons que es faran servir a l’experiència pilot. Els noms que han escollit són Pesquis (en homenatge a un dels protagonistes d’un còmic de Cavall Fort) i Rita Pinyada (en homenatge a l’entranyable personatge d’El Tatano).

Si les condicions meteorològiques ho permeten, l’experiència pilot s’iniciarà la primera setmana de gener, a temps per a repartir els primers Cavall Fort i El Tatano de l’any entre els petits sobremuntins.