Com us comuniqueu quan porteu mascareta?

posted in: Fòrum | 34
Fòrum

 

 

 

Ara que tots hem de portar mascareta quan estem amb amics o gent que no són els de casa, trobeu que és més difícil relacionar-vos amb els companys? Com sabeu si el vostre amic somriu? O si algú està trist i necessita consol? O quan algú s’enfada… com us n’adoneu? I com us ho feu per a expressar-vos vosaltres?

Deixeu-nos els vostres comentaris!

 

 

 

  Amb l’enviament d’aquest formulari acceptes la política de privacitat de Cavall Fort.
  Si en vols saber més, ves aquí.

  34 Responses

  1. Alba - 12 anys

   Hola, Cavall Fort!!!
   La veritat és que no m’agrada això de portar mascareta perquè no sabem els sentiments dels altres si està trist, enfadat…
   Però jo ja m’he acostumat.
   Fins aviat!!!

  2. Hatim - 12 anys

   Jo normalment miro els ulls a la persona, ja que segons la mirada que tingui pots saber com està. Per exemple, quan té la mirada baixa i els ulls semi-tancats vol dir que està cansat o fatigat.

   És bastant fàcil i moltes persones ho fan de manera natural.

  3. Abril - 11 anys

   Hola, Cavall Fort!
   Això de la mascareta… No m’agrada gens ni mica. Perquè jo, com que porto ulleres, se m’entelen. A vegades ens traiem la mascareta per fer educació física. De tant portar-la m’hi he acostumat.
   Adeu!!!

  4. Iris - 12 anys

   Hola, Cavall Fort!
   Bé, això de les mascaretes…No sé si ho portem gaire bé. A l’escola ens traiem la mascareta quan fem educació física, al pati quan juguem a futbol, bàsquet, etc… A part de quan mengem, és clar. Jo ja estic una mica acostumada a això de les mascaretes.
   Adeu!

  5. Júlia - 11 anys

   Hola, Cavall Fort!
   Jo crec que les mascaretes són una mica incomodes.
   A l’escola, a la classe de música, és superincòmoda perquè a l’hora de cantar ens falta l’aire.
   A l’hora del pati ens la traiem per esmorzar i també quan juguem a futbol o a bàsquet.
   A l’hora de comunicar-nos és difícil però parlant fort sí es pot.
   Fins una altra. Adeu

  6. Unai - 11 anys

   Això de la mascareta no és gaire còmode. És difícil aconseguir comunicar-te en el fet de veure la boca. Els ulls també són un factor per descobrir els sentiments de les persones que t’envolten.
   Una abraçada.
   Adeu.

  7. Abril - 11 anys

   Hola, Cavall Fort!!
   Les mascaretes són una mica incòmodes, però al final t’hi acostumes. Per sort, al pati ens deixen treure la mascareta. Per saber les emocions dels altres els mirem els ulls, per si estan tristos, contents o enfadats.

  8. Noa - 11 anys

   Hola, Cavall Fort,
   Jo, per adonar-me’n, miro els ulls de la gent. Si estan contents, per exemple, se’ls hi posen els ulls com els xinesos i quan estan tristos, molt oberts i vermells. També miro com es comporten; si no volen parlar amb ningú estan molt repel·lents i si estan contents són mooolt empàtics!

  9. Oriol - 11 anys

   La veritat, és difícil, has d’entendre la gestualitat dels altres, primer has de conèixer la persona i entendre la seva expressió, i després has d’intentar esbrinar el que sent per com parla en aquell moment i, quins gestos fan.

  10. Riham - 11 anys

   Jo em fixo en les celles: per exemple, si està enfadat/a arrufa les celles, si està trist té les celles en forma de c allargada , si està feliç té les celles amunt.

  11. Ismail - 11 anys

   Hola,
   La mascareta és molt agobiant, se m’entelen les ulleres i molesta molt.

  12. Erika - 12 anys

   Hola, jo penso que portar mascareta és una bona idea per no agafar aquest virus, però ens molesten molt i, a la gent que porta ulleres, se’ns entelen i ens ofeguen. Però si volem acabar amb aquest virus haurem de seguir així.

  13. Mireia - 11 anys

   Hola, Cavall Fort,
   Les mascaretes són molt pesades i molestes.
   Podem saber si un company està enfadat o trist pels ulls o la mirada i la forma en la qual et parlen.
   Però cal portar-les per protegir-nos del COVID-19.

  14. Ismael - 11 anys

   Hola, Cavall Fort, a mi m’agradaria no portar mascareta, però si volem parar aquesta tortura no podem deixar de portar-la. Jo, per veure com se senten els meus companys, em fixo en la part que no està tapada per la mascareta.

  15. Clara - 10 anys

   Hola, a mi no m’agrada portar la mascareta perquè quan corres és impossible respirar i et canses més aviat.
   Si un company o companya està trist, com bé ha dit en Sami, ho pots veure a través dels ulls i de la cara que fa. Adeu, Cavall Fort, FINS AVIAT!!!!!!

  16. Jordi - 13 anys

   A mi, la mascareta no m’agrada, portar-la se’m fa pesat. Estaria bé deixar de portar mascaretes per jugar al pati. PERÒ ens la traiem per jugar a futbol. A veure si podem deixar les mascaretes.

  17. Alan - 11 anys

   A mi no m’agrada portar mascareta sobretot perquè per anar a entrenar a bàsquet és molt incomoda. Amb la mirada, el to i els gestos puc saber si està enfadat, trist o content algú de l’equip.

  18. Jana - 11 anys

   Hola, Cavall Fort,
   Jo, per comunicar-me, parlo normal i corrent, però quan no m’entenen em poso dels nervis i començo a fer signes o a cridar.
   Gràcies, Cavall Fort.

  19. Àlex - 11 anys

   Hola, Cavall Fort,
   Sovint, a la classe, tot i que som pocs degut als grups bombolla, les professores a vegades han de cridar més o fins i tot abaixar-se la mascareta per alguns instants. També podem saber com se sent el company a través dels ulls. Segons la cara que posi ho podem arribar a endevinar, clar, del nas en amunt perquè la boca està tapada.
   Una abraçada des de la Ràpita!!

  20. Sami - 11 anys

   Hola, Cavall Fort,
   Sí, jo crec que és més difícil comunicar-nos ara que anem amb la mascareta, i els grups bombolla. A classe hem de parlar fort per entendre’ns, les professores alguna vegada s’han d’abaixar la mascareta perquè ho puguem entendre millor. I sabem si algú està trist o enfadat perquè ens parlem entre nosaltres, i llavors sabem si estem enfadats, contents, tristos, etc.
   Una abraçada des de l’Escola Sant Domènec!!!