Comença l’escola!

posted in: El Tatano | 0
El Tatano 129
La finestra

 

 

Després de les vacances d’estiu ha arribat el moment de començar un nou curs.

 

Quins nervis i quina il·lusió!

Segur que et fa il·lusió retrobar els teus amics i conèixer els mestres nous, però potser també estàs una mica nerviós. Fa molts dies que no els veus!

També fa dies que no et lleves d’hora i que no agafes la motxilla abans de sortir de casa, oi?

 

Durant l’estiu has fet coses diferents, has tingut més temps lliure per a jugar i segur que has passat més estones amb tota la família.

Per això, els primers dies, costa més separar-se del pare o la mare i dels germans. Fins i tot de la teva mascota! Però aviat tots plegats ens hi acostumarem.

 

Quants canvis!

Potser aquest curs aniràs a una escola nova, potser començaràs P3 o potser ja faràs primer de primària! Quants canvis: mestres nous, companys diferents, fins i tot les classes i el pati no seran com els de l’any passat. Els primers dies potser ho trobaràs estrany però ben aviat segur que t’hi trobaràs molt a gust.

 

 

COMENÇA EL CURS AMB BON PEU!

Aquí tens algunes idees per a preparar la tornada a l’escola.

 

Quedar un dia amb els amics

Proposa als pares de fer una trobada amb els amics de la teva classe. Així, el primer dia, no se’t farà estrany tornar-los a veure, perquè ja us haureu vist no fa gaire.

Anar a veure l’escola

Tant si continues a la mateixa escola com si vas a una escola nova, és una bona idea anar-la a veure abans de començar el curs. Segurament estarà tancada, però podràs veure l’edifici o el pati per fora, i també recordaràs el camí que faràs cada matí.

Mirar l’àlbum del curs passat

Te’n recordes, de tot el que vas aprendre? Si fulleges l’àlbum del curs passat o els dibuixos que vas fer a l’escola, o la llibreta de l’escola bressol, veuràs tota la feina que vas fer i el munt de coses que vas descobrir!

Preparar la motxilla

Ja tens la motxilla a punt? Mira si la del curs passat encara et va bé i pensa si t’hi cabrà el que hi has de portar. I si estrenes motxilla, posa-hi el teu nom! També et pots preparar la carmanyola per a l’esmorzar i les bates si en portes.

Anar a dormir d’hora

Els primers dies costa molt llevar-se d’hora! Per això, si uns dies abans ja vas a dormir aviat i al matí no et quedes dormint fins tard, no tindràs tanta son quan comenci l’escola.

I fer un bon esmorzar!

No hi ha res millor per a començar bé el dia que fer un bon esmorzar: un suc de taronja, un entrepà, cereals o fruita. Tant el primer dia d’escola com cada dia de l’any!

 

Que us vagi molt bé la tornada a l’escola, tataners!

 

Text: REDACCIÓ
Il·lustració: MONTSE FRANSOY