El Correllengua 2017, dedicat a Lola Anglada

posted in: Notícies | 0

El Correllengua és un conjunt d’actes que es fan cada any als territoris de parla catalana, des de la Catalunya Nord fins al País Valencià i les Illes Balears per difondre l’ús del català i promoure la cultura popular.

Durant els dies que dura el Correllengua a tot el territori es fan xerrades, balls populars, cercaviles, teatre, concerts, programes de ràdio i televisió… A més, cada any es dedica el Correllengua a la figura d’un escriptor, artista o activista important amb un gran compromís envers la llengua catalana. Aquest any s’ha escollit Lola Anglada, coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement.

Lola Anglada (Barcelona, 1892 – Tiana, 1984) es considera la primera il·lustradora professional catalana. Va ser una gran defensora de la democràcia i va estimar molt Catalunya. És un exemple de resistència, d’amor al país i a la llengua catalana.

Els actes del Correllengua a tot el territori ja han començat i s’allargaran durant tot aquest any 2017. El divendres 30 de juny al vespre i el dissabte 1 de juliol comencen els actes del Correllengua a Tiana, municipi on Lola Anglada va passar molts estius i on va viure fins al final de la seva vida després de la Guerra Civil.

www.correllengua.cat