Els Onze de Cavall Fort

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1427

 

 

Aquí els teniu! Els onze magnífics i brillants i eficients i meravellosos i… Doncs això, els Onze de Cavall Fort, que fan que la vostra revista sigui així d’extraordinària!
Us expliquem qui són i com són aquests personatges que es desviuen per fer-vos contents: llegeixen els vostres missatges, es preparen molt rebé tots els articles que surten a la revista, procuren que hi surti tot ben escrit, ben dibuixat i ben fotografiat…
Si els voleu veure en acció, ja ho sabeu; els trobareu a les pàgines de Cavall Fort!

 

La directora Borrissol

Fa molts anys que és directora de Cavall Fort; tot i això ningú no sap quin és el seu nom de pila!

Té un peu a terra i l’altre al seu món. Quan hi ha un moment de caos a Cavall Fort ella baixa de la figuera i ho soluciona. Diu les coses tal com ragen, sense pensar-hi gaire. Sempre se li acuden idees molt modernes: que s’ha de fer un article sobre muntanyes altes? Vinga, tots els Onze cap a l’Himàlaia!

Al seu despatx sempre hi ha sorolls estranys: no se sap mai què hi passa, allà dins…

La Patri, la redactora

És una explosió d’entusiasme i vitalitat; ho fa tot ràpid i al moment. És una periodista intrèpida: persegueix l’actualitat sigui com sigui! S’adapta a totes les situacions i es posa en el paper de qualsevol tema que es tracti, encara que hagi d’anar a l’altra punta de món i aprendre a fer submarinisme!

Però de vegades, sense voler i amb tota la bona fe del món, provoca algun desastre, amb tanta passió!

En Rashid, el dissenyador, i en Cuscús, el seu gos

En Rashid és alegre, modern i sempre va a l’última moda. És qui pensa quin aspecte tindrà cada número de la revista. Sempre va de conjunt amb els temes que hi surten: si es parla de fulles, es vesteix de verd; si es parla d’astronomia, anirà amb accessoris d’astronauta d’allò més glamurosos!

Pot passar d’estar eufòric perquè ha tingut una idea genial, a posar-se dramàtic pensant que aquesta idea no val res i que tot sortirà malament. Li agrada prendre te amb menta, i sempre en fa per a tots onze. Té un gosset, el Cuscús, que és la seva debilitat: el cuida, li parla i li ensenya tot el que fa.

En Cinto, el corrector

És qui s’encarrega de corregir els textos que surten a la revista: detecta les faltes d’allò més bé! És entusiasta de les lletres i de les paraules però també l’interessen molts altres temes. Fa excursions, trepitja el terreny per aprendre nou vocabulari o maneres de dir. Té una al·lèrgia molt empipadora a les faltes d’ortografia: el fan esternudar.

Parla poc, però sempre fa servir paraules divertides, frases fetes, dites… I es fixa en curiositats sobre les lletres i paraules que apareixen a la revista i que ningú més no veu!

En Guillem, el secretari

És qui rep els vostres missatge, atén el telèfon… És un tros de pa, té un gran cor. Li cau la bava amb els missatges i fotografies que els lectors envien a la revista: se’ls estima tant!

La seva taula és un caos! Té papers i Cavalls Fort per endreçar pertot arreu. Va de bòlit i no dona l’abast responent el telèfon i el correu: no té temps d’ordenar res i de vegades perd algun paper….

En Pol, el becari

Fa paquets, encàrrecs… una mica de tot. Sembla que no estigui al cas de res i sempre respon amb un: “Eh?”, però que no us enganyi! Fa les coses molt millor del que tothom s’espera.

És estudiant de Física Quàntica i ningú no sap ben bé com ha anat a parar a Cavall Fort a fer de becari. El que sí que se sap és que cada cop que veu la Miranda, la cartera de correus, se li escapa el riure i es posa una mica nerviós…

La Tina, l’encarregada de manteniment, i el seu gat

Sort en tenen, els Onze, d’ella! Ho arregla pràcticament tot, des de bombetes a goteres.

És una gran lectora; sempre va equipada amb un llibre a la butxaca o sota el braç. Viu a la porteria de l’edifici de Cavall Fort, i per això sempre està al cas de tot. No és gaire xerraire, és molt treballadora i és qui sempre treu les castanyes del foc. Té un gat que seeeempre dorm!

La Nomi, la informàtica

Quan parla, no l’entenen gaire, a la Nomi… Que si el codi font, que si la IP, que si els bits, que si la passarel·la, que si el servidor… És la informàtica de Cavall Fort i li agrada molt arreglar programes i ordinadors quan s’espatllen. És un nervi! Això sí, sovint quan fa això, tot peta, o sigui que val més tenir espelmes i llanternes a punt.

La Miranda, la cartera

Sempre va amb braçalets, llaços o passadors plens de coloraines i el seu uniforme de correus. És qui s’encarrega de recollir i entregar les cartes i paquets de la revista. Té la mateixa edat que en Pol i es fan un tip de parlar sempre que ve a Cavall Fort… Quan arriba amb cartes dels lectors, tothom es posa molt content!

 

 

Text: REDACCIÓ
Il·lustracions: PEP BROCAL