Entrevista a Lluïsot

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1448
L’article

 

“Il·lustrar La pregunta és una manera de culturitzar-se molt interessant”

 

Com és el teu espai de treball?
A casa tinc una habitació força gran que fa d’estudi. Com aquell qui diu, surto del llit i m’assec a la taula a dibuixar!

Tens alguna rutina especial quan treballes?
Normalment em poso la ràdio. Però, si he de pensar, vull silenci absolut.

Quin procés segueixes quan il·lustres la secció La pregunta?
En aquesta secció hi ha una part poca-solta (la resposta del professor Carxofen) per a la qual no cal gaire documentació. Es tracta de desbarrar! Per a la part científica (la resposta del professor Bombeta) sí que busco documentació, imatges que expliquin exactament de què va la pregunta i ho facin visible.

I quan fas el còmic del professor Trilobites?
Com que aquestes historietes es basen en descobriments paleontològics, investigo què s’ha descobert últimament i on, i envio cap allà el professor Trilobites i el seu becari a buscar restes òssies. Hi ha una part de documentació bastant llarga i curiosa! També m’informo sobre el país que visiten: com són els paisatges, quins animals hi ha, com vesteix la gent d’allà, quins costums té, etc. Quan tinc aquesta documentació, faig una historieta on surti una mica de tot, perquè intento que hi hagi una part divertida però també una part cultural.

Dibuixes a mà o amb l’ordinador?
Curiosament, faig un esborrany directament amb bolígraf per no haver d’esborrar. Si comences a esborrar i corregir, el dibuix queda molt encartonat! Tot seguit faig servir una calcadora (és una taula de vidre amb un llum a sota que transparenta) per a calcar el dibuix, i després el passo a tinta. Un cop feta la tinta, escanejo el dibuix i el pinto amb l’ordinador.

Què prioritzes quan fas una il·lustració?
Per a mi, l’expressivitat és bàsica. Vull que siguin dibuixos al més divertit possibles.

En què t’inspires?
Tinc inspiracions de tota mena. A la meva biblioteca hi ha més de tres mil llibres! Al còmic del professor Trilobites, per exemple, intento recrear l’estil fred i esquemàtic que s’utilitzava als anys vint i trenta del segle passat a tot Europa i als Estats Units. Per a les altres il·lustracions, em baso molt en els dibuixos animats, tant en els antics com en els contemporanis. Sempre tenen molta expressió i són molt divertits! També m’inspiro en personatges de videojocs. És el llenguatge més proper als nens, i considero que una manera de comunicar-se amb ells és fer servir un estil similar a totes les imatges que acostumen a veure.

Tens alguna anècdota curiosa en aquest temps de col·laboració amb Cavall Fort?
Puc dir que gràcies a fer La pregunta, que m’obliga a investigar sobre els temes que il·lustro, aprenc moltes coses que després he de traduir a un llenguatge divertit i amè. I, gràcies al Trilobites, també. És una manera de culturitzar-se molt interessant!

 

Text: CHUS DÍAZ