Homenatge a Albert Jané

posted in: Notícies | 0
Foto: IEC

El dijous 9 de juliol es va presentar el llibre El barrufet Gramàtic, homenatge a Albert Jané amb motiu dels seus noranta anys.

L’acte va tenir lloc al pati de l’Institut d’Estudis Catalans, una de les entitats impulsores del llibre. Malgrat totes les precaucions que es van haver de prendre degut a la covid19, la pandèmia que ja fa uns mesos que condiciona les nostres vides, l’acte va estar ple de calidesa. Tots els qui hi van parlar van fer palesa l’admiració que senten per l’obra de l’Albert Jané i també l’afecte per la seva persona i la seva manera de ser.

Hi van intervenir Jordi Manent, coordinador del volum; Anna Solà, representant de Drac Màgic; Mercè Canela, directora de Cavall Fort; Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort; Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC; Abel Carretero, president de l’Associació Llengua Nacional; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, i Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans.

Albert Jané va agrair les paraules que li havien dedicat, va dir que havia d’acceptar els elogis amb modèstia, encara que alguns li semblaven exagerats, i va acabar demanant unitat davant dels reptes que té el nostre país.

Va cloure l’acte la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que va dir que era una sort per a un país com el nostre tenir un homenot com Albert Jané, i que seria bo tenir-ne molts més.