L’amanida de l’àvia Franziska

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1441-1442
A la cuina!

 

Ben refrescant i amb l’airet dels Alps!

 

L’àvia Franziska, des del poblet de Kartoffel, als peus del massís Frankfurterpikanten, ha compartit en exclusiva la seva recepta secreta només per als lectors de Cavall Fort. Ben senzilla de fer, aquestes vacances serà l’amanida reina dels àpats d’estiu!

 

 

Ingredients

– 2 patates mitjanes
– 2 ous
– 2 salsitxes de Frankfurt
– una cullerada de mostassa
– a l’antiga (la que té granets)
– dues cullerades de maionesa
– cogombrets en vinagre
– enciam o fulles de canonge

 

Pas 1
Bulliu les patates amb pell durant 40 minuts (comproveu si estan cuites punxant-les amb una broqueta, escuradents o un ganivet esmolat). Un cop fredes, peleu-les i talleules a daus. Vigileu amb el ganivet, lectorrrs!

 

Una altra manera de fer les patates és amb el microones: poseu-les en un bol, pelades i tallades, afegiu-hi un got d’aigua, tapeu el bol i coeu-les 10 minuts. (Vigileu quan destapeu el bol, que el vapor crema!)

 

Pas 2
Bulliu els ous coberts d’aigua durant 10 minuts. Renteu-los de seguida amb aigua freda i peleu-los. Talleu-los en trossets.
Pas 3
Feu la salsa barrejant la mostassa amb la maionesa i amaniu les patates. Que bona que quedarrrà!
Pas 4
Talleu els cogombrets i les salsitxes (de Frrrankfurt, sobrrretot!), barregeu-ho amb les patates i poseu els trossos d’ou dur per sobre. Si voleu, poseu-hi per sobre enciam tallat o fulles de canonge.

 

I booon prrrrofit!

 

 

Recepta: ADA PARELLADA
Fotografia: DANI CODINA
Dibuixos: MONTSE FRANSOY