Les solidaritats amb ulls d’infant

posted in: Notícies | 0

Recordeu l’article sobre la solidaritat que vam fer al número 1294 de Cavall Fort? Hi plantejàvem que ser solidari està a l’abast de tothom, i que fins i tot els més menuts, en el seu dia a dia, poden trobar petites ocasions per a practicar-ho.

L’article anava acompanyat d’un seguit de fragments de contes que presentaven diferents maneres de solidaritat. Els contes, escrits per nens i nenes de Primària, eren alguns dels textos guanyadors del Premi Pilarín Bayés, que en l’edició d’aquest any convidava els participants a escriure precisament sobre la solidaritat.

Ara, l’Editorial Mediterrània i l’Obra Social Sant Joan de Déu, responsables del Premi Pilarín Bayés, han publicat l’estudi Les solidaritats amb ulls d’infant. Aquest estudi analitza els valors expressats pels nens i nenes al voltant de la solidaritat a través dels més de 1.000 contes presentats al premi.

A l’estudi comprovem que no hi ha una única solidaritat per a aquests nens i nenes: als seus contes, expressen mirades diverses i experiències divergents sobre el fet de ser solidari, tot i que comparteixen punts essencials en comú. Els infants es pregunten pel nen que pateix, per la nena refugiada o pel company que plora. Viuen la solidaritat com un valor important, positiu i que val la pena practicar

L’estudi també ofereix reflexions i pistes educatives per educar millor els infants en la solidaritat. Si el voleu llegir, el trobareu al web del Premi Pilarín Bayés.