Lliurament del Premi Cavall Fort 2019

posted in: Notícies | 0
Mercè Canela, directora de Cavall Fort; Quim Crusellas, guanyador, i Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort. (Foto: Berta Sagristà)

El Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona va acollir ahir al vespre l’acte de lliurament del Premi Cavall Fort 2019. Com us vam anunciar en una notícia anterior, el premi reconeixia en aquesta ocasió el millor recull de tres contes, i el guanyador va ser l’escriptor i bibliotecari Quim Crusellas.

L’acte va començar amb les paraules d’Oriol Pasqual, cap de programes del museu, que va donar la benvinguda als assistents. A continuació, Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort, va fer un elogi del conte i de l’art de contar històries, protagonista precisament dels relats guanyadors. Tot seguit, Mercè Canela, directora de Cavall Fort, va llegir el veredicte del jurat i va presentar el guanyador.

Per la seva banda, Quim Crusellas va evocar els seus records d’infantesa com a lector de Cavall Fort. També va explicar que els contes que va presentar al premi volien ser un homenatge a l’art de la narració oral, i va assegurar que “la literatura infantil és una finestra oberta al món dels adults”.

Carrasco i Canela van lliurar a Crusellas el premi, dotat amb 2.500 euros, i una reproducció de la portada que Joan Miró va dibuixar per al Cavall Fort número 44, publicat l’abril de 1965.

L’acte es va tancar amb l’actuació del Cor A Tempo, dirigit per Xavier Pagès, que va oferir als assistents un repertori de cançons variades d’arreu i algunes nadales.

Enhorabona, Quim! Us recordem que ben aviat podreu llegir els contes premiats a Cavall Fort.