Lliurament del Premi Cavall Fort 2022

posted in: Notícies | 0

Ahir vam celebrar l’acte de lliurament del Premi Cavall Fort 2022! I ho vam fer, envoltats d’amics al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona. Com ja us havíem explicat, el premi, que aquest any reconeixia el millor recull de reportatges i articles de divulgació, ha estat per a la periodista Elena Domingo Basora.

Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort, va obrir l’acte reivindicant la dignitat literària del gènere periodístic. A continuació, Mònica Estruch, directora de Cavall Fort, va llegir l’acta amb el veredicte del jurat, que concedia el guardó a Elena Domingo. Tot seguit, Carrasco i Estruch van lliurar el premi a la guanyadora, dotat amb 2.500 euros, i una reproducció de la portada que Joan Miró va dibuixar per al Cavall Fort número 44, publicat l’abril de 1965.

Elena Domingo, per la seva banda, va explicar la seva vinculació amb Cavall Fort: hi va estar subscrita de petita i va ser el seu primer contacte amb la premsa escrita. La guanyadora, que va manifestar el seu respecte pels lectors d’aquesta edat, es va declarar molt contenta de poder aportar el seu gra de sorra a la revista amb els seus articles.

L’acte va continuar amb la intervenció de Miquel Llobera, un dels integrants d’EnVeuAlta, que va llegir els tres articles guanyadors mentre el ninotaire Lluïsot els il·lustrava en directe. La guanyadora va rebre com a regal un d’aquests dibuixos, i els altres dos es van sortejar entre els assistents.

Us recordem que ben aviat podreu llegir els articles premiats a Cavall Fort!