Un nou premi per a Albert Jané

posted in: Notícies | 0

Albert Jané ha estat guardonat amb el I Premi Especial del Jurat dels Premis Martí Gasull i Roig. El premi li han donat per la seva llarga trajectòria de fidelitat a la llengua catalana, el seu paper en la construcció d’un imaginari col·lectiu a través de la revista Cavall Fort i la important contribució en l’àmbit de la traducció de literatura infantil i juvenil; i també per la seva contribució acadèmica com a gramàtic al Termcat i a l’Institut d’Estudis Catalans, del qual forma part.

Albert Jané, nascut a Barcelona l’any 1930, és escriptor, traductor i gramàtic, i ha dedicat la seva vida a estudiar la llengua catalana.

Nosaltres ens sentim especialment feliços per aquest premi que li han atorgat, perquè ell és una persona importantíssima per a Cavall Fort. Hi ha estat lligat gairebé des de l’inici de la revista i en va ser director durant divuit anys, fins al 1997, quan es va jubilar. Des de llavors hi ha continuat col·laborant amb articles i amb traduccions de moltes pàgines de còmic, com ara El Dog i el Muix o les aventures de Violeta Rodamon, que acabem d’estrenar: una feina en la qual és tot un mestre.

Enhorabona, Albert, per aquest premi tan merescut!

Podeu veure l’entrevista que li van fer al programa L’illa de Robinson d’El Punt Avui TV.