Oriol Canosa, guanyador del Premi Cavall Fort 2018

posted in: Notícies | 0

El primer viatge en globus, el tren Orient Express i un intrèpid explorador a l’Antàrtida són els protagonistes dels tres articles guanyadors del Premi Cavall Fort, que aquest any s’ha endut l’escriptor i llibreter Oriol Canosa.

En aquesta edició, el jurat ha acordat per majoria escollir el recull presentat per l’autor sota el pseudònim Monsieur Barthélémy. Els membres del jurat han premiat els articles per la seva qualitat lingüística i literària i per la bona traça a l’hora d’explicar tres fets històrics curiosos d’una manera ben interessant per als lectors de Cavall Fort.

Oriol Canosa (Tarragona, 1975) té una destacada trajectòria lligada a la literatura infantil i juvenil per partida doble. Com a autor, ha publicat les novel·les L’illa de les cartes perdudes i L’illa de Paidonèsia, entre d’altres, i ha col·laborat amb contes i articles en diverses publicacions infantils. Com a llibreter, és un dels responsables de la llibreria barcelonina Pebre Negre, especialitzada en literatura infantil i juvenil i en gastronomia.

L’acte de lliurament del Premi Cavall Fort 2018, que és obert al públic, tindrà lloc el dijous 13 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, al Museu de les Cultures del Món (carrer Montcada, 12-14, de Barcelona). La il·lustradora Cristina Losantos ens hi acompanyarà per explicar-nos com treballa a l’hora d’il·lustrar els articles de divulgació de Cavall Fort.

Hi esteu tots convidats!