Premis Atrapallibres i Protagonista Jove 2019

posted in: Notícies | 0
Els guanyadors dels premis. Foto: ClijCAT

Uns 600 nois i noies van assistir a l’acte de lliurament del 14è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres i del 23è Premi de Literatura Protagonista Jove, que va tenir lloc el 3 de juny al Teatre Condal de Barcelona. Eren una representació dels 6.500 infants i joves que han participant enguany com a jurat dels premis.

Aquests guardons, que concedeix anualment el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), tenen com a objectiu fomentar la lectura entre el públic infantil i juvenil. Partint d’una tria d’obres seleccionades per una comissió d’experts en literatura infantil i juvenil, els propis lectors són els encarregats de determinar les lectures guanyadores. Ho fan a cada centre o biblioteca, on creen grups de discussió i fan les votacions. D’aquesta manera, el ClijCAT vol donar veu a l’opinió d’infants i joves com a lectors i estimular la seva formació literària.

Aquest any, el jurat ha volgut premiar els llibres següents:

14è Premi Atrapallibres

  • Categoria 9 anys: No llegiré aquest llibre, de Jaume Copons, il·lustrat per Òscar Julve (La Galera).
  • Categoria 10 anys: Bestiolari 2, de Josep Vallverdú, il·lustrat per Manuel Cusachs (Fil d’Aram).
  • Categoria 11-12 anys: Wolfgang (extraordinari), de Laia Aguilar (Columna).

23è Premi Protagonista Jove

  • Categoria 13-14 anys: Una bala per al record, de Maite Carranza (Grup Promotor Santillana).
  • Categoria 15-16 anys: Desconeguts, de David Lozano, traduït per Martina Garcia Serra (Edebé).

Enhorabona als escriptors i il·lustradors guanyadors, i també a tots els nois i noies que hi han participat com a jurat!

El ClijCAT ja ha obert la convocatòria de l’edició dels premis per al curs 2019-2020. Els centres educatius, les biblioteques i, a partir d’ara, les llibreries que hi vulguin participar s’hi poden inscriure des de la pàgina del Premi Atrapallibres (fins a dotze anys) i la del Premi Protagonista Jove (a partir de tretze anys).