Quidditch. L’esport més màgic

posted in: Cavall Fort | 0
Cavall Fort 1429
L’article de butxaca

 

Passar-s’ho d’allò més bé corrent amunt i avall amb una escombra sota les cames és possible gràcies a l’esport inventat a la famosa saga de Harry Potter.

 

Dels llibres al món real

La màgia de la història creada per J. K. Rowling fa vint-i-cinc anys es manté viva i molts lectors continuen captivats per les aventures d’en Harry, l’Hermione i en Ron. Una de les creacions més fascinants d’aquest món màgic és el quidditch, un esport en el qual els jugadors volen dalt d’una escombra i s’esforcen per fer guanyar el seu equip entre la cridòria dels aficionats. L’any 2005 un grup de fans va adaptar el quidditch dels llibres a la realitat… i va ser un èxit!

 

Com funciona?

Cada equip té set jugadors i cadascun té una funció. Quatre caçadors intenten marcar gols fent passar una pilota per uns cèrcols; els encarregats de molestar-los són els colpejadors, que els poden llançar pilotes petites. També hi ha un cercador, que entra al camp més tard amb la missió de capturar la pilota anomenada esnitx. Quan ho aconsegueix, s’acaba el partit.

 

L’esnitx, la papallona daurada dels llibres, acostuma a ser una pilota de tennis amagada dins d’una tela i fixada als pantalons d’un àrbitre.

 

Obert a tothom

El quidditch és un esport practicat a molts indrets del món. A Catalunya hi ha una lliga amb cinc equips, i cada quatre anys la selecció catalana participa a la copa del món! Un dels grans al·licients del quidditch és que és un esport mixt, practicat alhora per nois i noies. A més, cada jugador és lliure d’identificar-se amb el gènere que vulgui per tal que tothom s’hi senti benvingut.

 

El quidditch és un esport que no discrimina a ningú i que té molta màgia… sense volar, és clar!

 

Vols escoltar l’article? Te’l llegim en veu alta!

 

Text: ROGER CASTILLO (FOSBURY)
Il·lustració: JAVI CHALER