Quim Crusellas, guanyador del Premi Cavall Fort 2019

posted in: Notícies | 0

Tres relats de l’Amazònia que homenatgen l’art de contar històries. Així són els contes guanyadors del Premi Cavall Fort d’enguany, que s’ha endut l’escriptor i bibliotecari Quim Crusellas.

En aquesta edició, el jurat ha escollit el recull presentat per l’autor sota el pseudònim Endi l’Indi per la qualitat literària de les tres obres i per la seva habilitat per a transportar els lectors de Cavall Fort a terres amazòniques. Els contes, titulats La crida de la selva, La llengua dels enamorats i La màgia del sonall, tenen com a fil conductor un viatger que recorre el riu Amazones a la recerca de llegendes perdudes.

Quim Crusellas (Artés, 1969) ha treballat en diverses biblioteques universitàries i públiques municipals. Des de 1996 dirigeix la Biblioteca de Sallent, una petita biblioteca centenària que té l’honor de ser de les més antigues de Catalunya.

El cuquet de l’escriptura el va fer enviar diferents contes a la nostra revista, de la qual havia estat subscriptor. Dels vint als vint-i-cinc anys n’hi va publicar vuit. El 1990 va ser finalista del Premi Cavall Fort de contes. Aquell cuquet ha tornat ara, als cinquanta anys: darrerament ha tornat a publicar alguns contes a Cavall Fort i properament veurà la llum el seu primer llibre, un àlbum infantil.

El lliurament del Premi Cavall Fort 2019 tindrà lloc el proper dijous 12 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, al Museu Etnològic i de Cultures del Món (carrer Montcada, 12-14, de Barcelona). Hi actuarà el Cor A Tempo, dirigit per Xavier Pagès. L’acte serà obert al públic, així que hi esteu tots convidats.

Us hi esperem!