Cavall Fort 1289-1290
Taller de cuina
Ingredients per a 8 roses
2 pomes vermelles
Suc de 1/2 llimona
Melmelada de roses o d’albercoc
Sucre de llustre
2 làmines de pasta de full
1. Traiem el cor de la poma i la tallem per la meitat, conservant-ne sempre la pell. De cada meitat en fem làmines molt fines en forma de mitja lluna. | ||
2. Posem un pot al foc amb la poma, aigua i el suc de llimona, fins que sigui calent (no ha de bullir). Ho escorrem i ho reservem. | ||
3. Empolsinem de farina el taulell, hi estirem la pasta de full fins que ens quedi un rectangle molt prim i el tallem a tires allargades d’uns 7 cm d’amplada. | ||
4. Cada tira la pintem per dins amb melmelada i hi posem els trossos de poma tot al llarg de manera que en cobreixin la meitat i que la part de la pell quedi a fora. | ||
5. Dobleguem la pasta per sobre de les pomes i enrotllem la tira amb molt de compte; s’anirà formant la flor. | ||
6. Ho col·loquem en motlles de magdalenes grans o flameres, untades amb oli i farina perquè no s’enganxin. Ho posem al forn a 190 graus durant uns 45 minuts. | ||
7. Una vegada tret del forn ho podem empolsinar amb sucre de llustre per sobre. | ||
Envieu-nos una foto de com us ha quedat! bustia@cavallfort.cat
Recepta: EULÀLIA FARGAS www.cuinapernens.com |