Roses de poma

posted in: General | 0
Cavall Fort 1289-1290
Taller de cuina

 

Ingredients per a 8 roses

2 pomes vermelles
Suc de 1/2 llimona
Melmelada de roses o d’albercoc
Sucre de llustre
2 làmines de pasta de full

 

1. Traiem el cor de la poma i la tallem per la meitat, conservant-ne sempre la pell. De cada meitat en fem làmines molt fines en forma de mitja lluna.
2. Posem un pot al foc amb la poma, aigua i el suc de llimona, fins que sigui calent (no ha de bullir). Ho escorrem i ho reservem.
3. Empolsinem de farina el taulell, hi estirem la pasta de full fins que ens quedi un rectangle molt prim i el tallem a tires allargades d’uns 7 cm d’amplada.
4. Cada tira la pintem per dins amb melmelada i hi posem els trossos de poma tot al llarg de manera que en cobreixin la meitat i que la part de la pell quedi a fora.
  5. Dobleguem la pasta per sobre de les pomes i enrotllem la tira amb molt de compte; s’anirà formant la flor.
  6. Ho col·loquem en motlles de magdalenes grans o flameres, untades amb oli i farina perquè no s’enganxin. Ho posem al forn a 190 graus durant uns 45 minuts.
  7. Una vegada tret del forn ho podem empolsinar amb sucre de llustre per sobre.
 

Envieu-nos una foto de com us ha quedat! bustia@cavallfort.cat

 

Recepta: EULÀLIA FARGAS www.cuinapernens.com
Fotografia: DANI CODINA
Dibuixos: STEFANIE PFEIL