El Tatano 216
La cuina
Ingredients:
350 g de farina de blat
200 g de sucre morè
150 g de mantega
Un ou
Mitja culleradeta de gingebre en pols (optatiu)
Mitja culleradeta de canyella en pols
Mitja culleradeta de llevat
Un pessic de sal
Per a fer la glaça:
100 g de sucre de llustre
20 g de suc de llimona
1Talla la mantega a daus i deixa-la a temperatura ambient perquè s’estovi. En un bol, posa-hi la farina i la mantega, i pessiga-ho amb els dits fins que la mantega i la farina quedin ben barrejades i tot prengui una textura sorrenca. |
2Afegeix-hi el llevat, les espècies, la sal i el sucre, i barreja-ho tot. Després, posa-hi l’ou batut. Amassa-ho fins que et quedi una pasta. Fes una bola i deixa-la reposar una hora a la nevera. |
3Estira la pasta amb el corró i, amb motlles de figures o amb un got del revés, fes la forma de les galetes. Recull la pasta sobrera i torna-la a estirar i a tallar. Demana a un adult que posi les galetes al forn a 180 graus durant 15 minuts. |
4Per a fer la glaça, barreja el suc de mitja llimona amb el sucre de llustre fins que et quedi una pasta llisa i una mica líquida. Quan les galetes estiguin fredes, pinta-les amb la glaça i deixa que s’assequin. |
Recepta: ADA PARELLADA
Fotografia: DANI CODINA
Il·lustració: ÀGATA GIL