Cavall Fort 1462
A la cuina!
La flota de barquetes del rei Tritó!
El rei Tritó cada mes de juny treu les seves barquetes perquè tothom hi pugui navegar. Fetes amb tonyina i tomàquet, són, sens dubte, les reines de l’estiu a alta mar! Delicioses!!
Ingredients
– pasta per a crestes (la trobareu a les neveres del supermercat)
– 200 g de tonyina en oli d’oliva
– mitja ceba gran
– 175 g de salsa de tomàquet
– 4 ous
– 1 gra d’all
– sal i oli d’oliva
PER A DECORAR:
– tomàquets grossos
Pas 1 Bulliu els ous durant uns 10 o 12 minuts. Mentrestant, en una paella i amb una mica d’oli coeu la ceba i l’all, tot tallat a trossos petits. Afegiu-hi la salsa de tomàquet i remeneu. |
Pas 2 Poseu la tonyina (sense l’oli) a dins d’un bol i aixafeu-la amb una forquilla. Afegiu-hi el que heu cuit a la paella i també els ous durs i la sal. Aixafeu-ho tot: us quedarà una mena de pasta. |
Pas 3 Col·loqueu les pastes rodones sobre paper de forn i poseu-hi una mica de farcit a cadascuna. No les empleneu gaire, que si no, no les podreu tancar! |
Pas 4 Doblegueu-les per la meitat: us quedarà una forma de mitja lluna. Perquè no s’escapi el farcit, marqueu bé amb una forquilla tota la part rodona de la vora. |
Pas 5 Coeu-les al forn a 200 graus durant uns 10 o 15 minuts. També les podeu fregir a la paella. Decoreu-les amb escuradents i tomàquet tallat per fer les veles. |
I, apa, a navegar per la mar salada!
Recepta: ADA PARELLADA
Fotografia: DANI CODINA
Dibuixos: MONTSE FRANSOY