Bombons de sorra

posted in: El Tatano | 0
El Tatano 140
La Neus

 

 

Ahir va fer un plugim suau. Hi ha pocs tolls però la sorra està humida.

A la colla de la Neus no els passa per alt que és una oportunitat per a fer una pastisseria de bombons de sorra. L’Arnau porta la batuta:

−L’obrador prepara la pasta per a fer el cacau.

−Quan rasco amb els peus, semblo un robot de potes mecàniques –diu la Neus, engrescada.

 

 

És important seguir tots els passos per cuinar la recepta dels bombons. Quan ja tenen prou sorra, cal donar-li forma.

−Ara n’agafem un grapat i el pressionem amb la mà. Veus? Queda agafat.

−A mi no se m’enganxa! –es desespera en Miquel.

Les mans fan rodolar la bola voltes i més voltes. Amb paciència i molta concentració, la bola creix com un petit globus i s’arrodoneix.

−Senyors pastissers, tingueu cura de no fer-ho ni massa fort ni massa fluix –explica l’Arnau.

−Sí, quasi ja estem −exclama contenta la Neus.

El retoc final és d’experts: empolsinar la bola de sorra seca i fina.

El bomboner Arnau els mostra com fer-ho.

−Un pessic de farina de sorra per sobre i llestos!

La pastisseria de bombons de sorra és tot un èxit. Amb la pràctica, han aconseguit una llarga filera de pilotetes de fang de diferents mides. Quin goig de veure-ho! A l’Arnau li és molt fàcil imaginar-se que són de xocolata.

−Apa, que si fossin de debò…

 

 

 

El Pinxo els veu de lluny i corre a saludar-los amb l’entusiasme de sempre.

Proven d’aturar-lo sense sort. La meitat dels bombons tornen a ser sorra humida i escampada. La Neus acaba la frase de l’Arnau.

−…si fossin de debò, no ens hauria passat, perquè ja ens els hauríem menjat!

 

Text: MARIA SALLÉS
Dibuixos: MONTSE TOBELLA