Cambuleta. Cançons en pallarès

Autors: Diversos artistes

Llibre-CD Associació Cultural Cambuleta

Sabeu què és, el pallarès? És el català que es parla al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà. I hi ha una associació, Cambuleta, que treballa perquè aquest dialecte es conegui i no es perdi. Ho fa amb activitats, exposicions, jocs, llibres…

I un dels últims projectes d’aquesta associació és aquest disc que us recomanem, titulat també Cambuleta, paraula que en pallarès vol dir “tombarella”. És un disc curiós perquè hi trobareu cançons de tota mena i ben variades. Les canten escoles i grups de música del Pallars i d’arreu de Catalunya, en pallarès, és clar!

És un doble disc molt ben fet, amb trenta-quatre cançons, que segur que us agradarà perquè les peces són tant de música rock com de música popular, reggae, funk… I de temes també variats, per a ballar, per a celebrar les festes, per a reivindicar… La majoria de cançons són inèdites, compostes per Tole Torelli, i també n’hi ha de tradicionals.

Al llibret il·lustrat que acompanya el disc hi trobareu les lletres de les cançons, amb glossaris de les paraules en pallarès i una petita guia de com es pronuncien alguns mots i expressions en aquesta parla.

El llibre es pot trobar a les llibreries del Pallars i també es pot aconseguir a través de la pàgina web www.cambuleta.cat, on, a més, trobareu informació sobre l’associació.

Tria: Redacció