Cavall Fort tindrà un carrer amb el seu nom!

posted in: Notícies | 0
Foto: Martí Nocent (Ajuntament de Barcelona)

Volem compartir una notícia emocionant amb tots vosaltres! El Departament de Nomenclàtor de Vies Públiques, Biblioteques i Poliesportius de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposta de rebatejar un dels carrers més emblemàtics de la ciutat com a carrer de Cavall Fort. Ens fa moltíssima il·lusió!

La notícia ens va sorprendre quan ens ho van comunicar des de l’ajuntament, de manera confidencial, fa uns dies. No en teníem ni idea, que hi hagués aquesta opció sobre la taula! Pel que ens van comentar, la iniciativa va partir d’un grup de ciutadans anònims motivats, que van enviar la proposta a través del web del Nomenclàtor de Barcelona.

Des de l’ajuntament ens han explicat que la Ponència de Nomenclàtor dels carrers de Barcelona, que és la comissió encarregada d’estudiar i aprovar les propostes, va acceptar el suggeriment de manera unànime. Els vocals de la comissió van pensar que seria “el reconeixement perfecte a la tasca d’unes revistes que tant han promogut la llengua i la cultura catalanes i que tanta il·lusió han repartit durant dècades, via correu postal, pels carrers de la ciutat”.

Fins ara no ens permetien fer pública la notícia, però ja us podem avançar que el carrer que canviarà de nom és Lepant. “Ens afalaga que ens dediquin un carrer tan important”, ha declarat Mònica Estruch, directora d’Edicions Cavall Fort. “Posats a triar una batalla, a l’equip ens hauria encantat que fos la de Bailèn, que és el carrer on tenim les oficines, però no ens queixem pas. Al contrari, ben feliços que ens han fet! I més feliços que faran els subscriptors que viuen a l’actual carrer Lepant!”.

“La nostra felicitat seria completa si, a més d’aquest carrer dedicat a Cavall Fort a Barcelona, una altra població s’animés a posar el nom d’El Tatano a una placeta o un passatge. Que contents que estarien els tataners!”, ha afegit Núria Figueras, cap de redacció d’El Tatano.

El canvi de nom de carrer es farà tan bon punt els tràmits burocràtics ho permetin. Quan tinguem més informació us anunciarem la data exacta i us convidarem a l’acte d’inauguració de la nova placa. El que ja us podem avançar, perquè ens han donat permís des de l’ajuntament, és la foto de la placa del nou carrer de Cavall Fort, que ja tenen preparada. No inclou un dibuix de l’Ot el bruixot, com ens hauria agradat, però fa molt de goig!

Des d’Edicions Cavall Fort estem molt agraïts al grup de ciutadans anònims que, amb la seva iniciativa, han fet possible aquest somni inesperat!