Lliurament del Premi Cavall Fort 2018

posted in: Notícies | 0
Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort; Oriol Canosa, guanyador del premi, i Mercè Canela, directora de Cavall Fort. (Fotografia: Berta Sagristà)

El Museu de Cultures del Món de Barcelona va acollir ahir al vespre l’acte de lliurament del Premi Cavall Fort 2018. Com us vam anunciar en una notícia anterior, el guanyador d’aquesta edició, que reconeixia el millor recull de tres reportatges o articles de divulgació, va ser l’escriptor i llibreter Oriol Canosa.

L’acte va començar amb la benvinguda als assistents de Josep Fornés, director del museu, que va parlar del paper del Museu de Cultures del Món de Barcelona com a museu social i va remarcar la importància de la relació entre cultura i educació. Tot seguit, Xavier Carrasco, president de la Fundació Cavall Fort, va reivindicar la dignitat de l’article com a peça literària i va destacar que els escrits premiats encaixen en aquesta premissa. Per la seva banda, Mercè Canela, directora de Cavall Fort, va llegir el veredicte del jurat i va presentar el guanyador.

Oriol Canosa va voler recordar amb els assistents el seu vincle d’infantesa amb Cavall Fort. “A les seves pàgines vaig descobrir que el món era molt més ample del que em pensava”, va assegurar. També va explicar que el pseudònim amb el qual es va presentar al premi fa referència a un personatge de Les aventures de Filalici, un dels còmics que llegia a Cavall Fort quan era petit.

Carrasco i Canela van lliurar a Canosa el premi, dotat amb 2.500 euros, i una reproducció de la portada que Joan Miró va dibuixar per al Cavall Fort número 44, publicat l’abril de 1965.

En l’acte hi va participar Cristina Losantos, col·laboradora habitual de Cavall Fort, que va explicar com treballa a l’hora d’il·lustrar els articles de divulgació de la revista.

Un cop més, volem donar l’enhorabona a l’Oriol. I us recordem que ben aviat podreu llegir els articles premiats a Cavall Fort!