Madorell amb ulls d’infant

posted in: Notícies | 0

Aquest mes se celebren 100 anys del naixement de Josep Maria Madorell, un dels dibuixants catalans més importants. A Cavall Fort el coneixem bé: en Madorell va col·laborar amb la revista des del número 1 fins que es va morir, el 2004. Hi va il·lustrar de tot: articles, contes… el que calgués! Però, sobretot, va signar moltes pàgines de còmic emblemàtiques, des d’històries llargues com La casa sota la sorra a les famosíssimes historietes de Jep i Fidel, que van ocupar la contraportada de Cavall Fort durant molts anys.

Per commemorar aquest centenari, l’Escola Josep Maria Madorell, de Molins de Rei, ha organitzat una exposició dedicada al dibuixant a la Biblioteca El Molí. L’escola porta aquest nom perquè en Madorell va néixer a Molins de Rei i n’és fill predilecte.

L’exposició, que es titula “Josep Maria Madorell amb ulls d’infant”, ha estat elaborada per l’alumnat de l’escola. Hi han participat nens i nenes d’edats diverses, des d’I3 fins a sisè de primària, que han aprofundit en la vida i l’obra del dibuixant. Els dos cursos superiors s’han centrat en la biografia de Madorell, mentre que la resta de cursos n’han treballat l’obra des de diferents punts de vista.

Podeu visitar aquesta exposició a la Biblioteca El Molí de Molins de Rei fins al 30 de novembre. És una bona oportunitat per a descobrir aquest autor, que tant ha fet gaudir amb els seus dibuixos als infants de diferents generacions. Des d’aquí el tenim sempre present i li agraïm totes les hores que va dedicar a Cavall Fort!