Mercè Canela i Eugènia Morer, Premi Aurora Díaz-Plaja

posted in: Notícies | 0
Eugènia Morer i Mercè Canela (Foto: Berta Sagristà)

A Cavall Fort estem molt contents! Mercè Canela, directora de la revista, i Eugènia Morer, redactora, han estat distingides amb el XVI Premi Aurora Díaz-Plaja pel dossier Ramon Llull, un home fantàstic, que vam publicar al número 1289-1290 de Cavall Fort.

Recordeu aquest dossier especial? El vam fer l’abril de l’any passat amb motiu del set-cents aniversari de la mort de Ramon Llull, un dels pensadors i escriptors més importants de l’època medieval. El dossier, escrit per Mercè Canela i Eugènia Morer, repassava la vida i l’obra d’aquest escriptor mallorquí i comptava amb il·lustracions de Lluïsot, Laura de Castellet, Pep Brocal i Quim Bou.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana concedeix anualment el Premi Aurora Díaz-Plaja per a posar en valor la crítica, l’estudi, la divulgació i la investigació sobre literatura infantil i juvenil en llengua catalana. En aquesta ocasió, el jurat ha volgut reconèixer el dossier publicat a Cavall Fort per “la capacitat de síntesi, l’originalitat de la proposta, el llenguatge molt apropiat per als lectors infantils, el disseny del conjunt”, i pel fet de “destacar especialment les obres de Ramon Llull a l’abast d’infants i joves”.

Podeu consultar la primera part del dossier al web. Si no el vau llegir sencer a la revista en el seu moment i el voleu aconseguir ara, el podeu adquirir individualment a la nostra botiga.

El Premi Aurora Díaz-Plaja es lliurarà el 10 de setembre, a les 12:15h, a La Setmana del Llibre en Català.

Enhorabona, Mercè i Eugènia!