Novembre, mes d’homenatges a Joaquim Carbó

posted in: Notícies | 0

Com ja sabeu, aquest any en fa cinquanta que es va publicar La casa sota la sorra, la popular novel·la escrita per Joaquim Carbó. Durant els darrers mesos hem pogut llegir diversos articles que recordaven aquest esdeveniment. Fins i tot nosaltres, per a celebrar-ho, hem tornat a publicar el còmic Els bruixots de Kibor (continuació de La casa sota la sorra) a Cavall Fort.

Aprofitant l’aniversari, durant aquest mes se celebren diferents homenatges a Joaquim Carbó i a aquesta obra, tot un clàssic de la literatura juvenil catalana. Preneu nota!

La Biblioteca de Catalunya ha organitzat l’exposició “Joaquim Carbó, un tresor sota la sorra”, que mostra, a través dels llibres, la novel·la de Carbó, el context històric dels fets que narra i el context literari en què va ser publicada. La podeu veure al vestíbul de la biblioteca del 14 de novembre al 13 de desembre.

D’altra banda, el festival Gràcia Llegeix inclou una taula rodona sobre novel·la infantil i juvenil en homenatge a Joaquim Carbó. L’acte comptarà amb la participació d’Anna Manso, Oblit Baiseiria, Lluís Llort i Gemma Lienas. Serà el 19 de novembre, a les 12:00, a la Biblioteca Jaume Fuster.

A més, la Institució de les Lletres Catalanes farà un homenatge a Joaquim Carbó pels 50 anys de La casa sota la sorra el 23 de novembre, a les 19:00, a l’Arts Santa Mònica. Hi participaran l’autor i també alguns editors, lectors i especialistes en la seva obra. La trobada inclourà la intervenció de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; una conferència de Núria Cadenes, que farà una glossa de l’escriptor; una taula rodona amb lectors de la plataforma Què llegeixes i una projecció d’il·lustracions de l’exposició “La casa sota la sorra de Joaquim Carbó”.

Aquesta exposició es va crear amb motiu del Saló del llibre infantil i juvenil de Catalunya de Mollerussa d’enguany, també com a homenatge a La casa sota la sorra. S’hi podien veure diferents interpretacions d’escenes de la novel·la a càrrec dels alumnes d’Ignasi Blanch (coordinador de l’exposició) a l’escola de la Dona de la Diputació de Barcelona.

Finalment, l’Associació de Mestres Rosa Sensat ha concedit el guardó Marta Mata 2016 a Joaquim Carbó, juntament amb el Diari de l’Educació. L’acte de lliurament tindrà lloc el 29 de novembre.

Enhorabona per tots aquests homenatges, Joaquim!