Premi Aurora Díaz-Plaja per a un article sobre Fina Rifà

posted in: Notícies | 0
Àngels Rius i Carme Rubio, guanyadores del premi. (Fotografia: Carme Esteve / AELC)

Cada any, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) concedeix el Premi Aurora Díaz-Plaja amb l’objectiu de posar en valor la crítica, l’estudi, la divulgació i la investigació sobre literatura infantil i juvenil en llengua catalana. En aquesta edició, el premi ha reconegut Àngels Rius i Carme Rubio per l’article “La il·lustració serena de Fina Rifà”, publicat a la revista Serra d’Or. Enhorabona a les guanyadores!

L’obra guardonada aprofundeix en la figura de Fina Rifà, una de les il·lustradores catalanes més destacades. És possible que la conegueu per les seves col·laboracions habituals a Cavall Fort. A més d’analitzar l’evolució del seu estil, l’article contextualitza el treball de la Fina i parla de la seva vinculació professional amb diferents escriptors catalans. Si voleu llegir l’article, el trobareu en aquest enllaç.

L’AELC concedeix el Premi Aurora Díaz-Plaja anualment. Potser recordareu que l’any passat va recaure en Mercè Canela i Eugènia Morer, directora i redactora de Cavall Fort respectivament, pel dossier “Ramon Llull, un home fantàstic”, que vam publicar al número 1289-1290 de la revista.